Lemn de 800.000 de lei confiscat, miercuri, in urma descinderilor politistilor si silvicultorilor


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Secţiilor rurale de poliţie, au desfăşurat, miercuri dimineaţa, zece descinderi şi controale în mai multe locaţii şi zone din aria împădurită a judeţului Suceava în vederea identificării celor care exploatează material lemnos cu încălcarea legii.

Acţiunile au avut loc în fondul forestier din zona Gura Humorului, Păltinoasa, Vatra Dornei, Putna, Sadova, Moldoviţa.

camion lemne

Au fost verificate zece exploatări, accentul punându-se pe legalitatea tăierilor de arbori.

În urma activităţilor au fost confiscaţi 2887 mc material lemnos în valoare de peste 800.000 lei. De la o singură societate comercială din Sadova au fost confiscaţi 2499 mc material lemnos.

Poliţiştii continuă controalele urmând ca vineri să fie centralizate rezultatele acţiunii şi să se dispună măsurile ce se impun cu privire la persoanele fizice şi juridice care au încălcat legislaţia în domeniu.

Tot în cadrul acţiunii au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.000 lei şi au fost constatate două infracţiuni de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Acţiunea a beneficiat şi de suportul a 20 de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, cunoscut fiind faptul că persoanele care exploatează masa lemnoasă pot încerca să işi asigure scăparea pe terenul accidentat sau să folosească uneltele avute asupra lor în cadrul unor acţiuni violente.

La descinderi au participat şi lucrători silvici din cadrul Direcţiei Silvice Suceava şi ITRSV.

Poliţiştii au blocat unele drumuri forestiere şi au închis zonele împădurite , urmărindu-se şi identificarea celor care transportă material lemnos şi verificarea legalităţii acestui lucru.

Fondul forestier ocupă 49,4% din suprafaţa judeţului (422.455 ha), reprezentând cca. 7% din întregul potenţial silvic al României, judeţul Suceava ocupând din acest punct de vedere locul I pe ţară. Ponderea vegetaţiei o constituie pădurile, care reprezintă o resursă naturală importantă a judeţului. Suprafaţa împădurită totalã a judeţului este de 411.115 ha (cca. 48,1% din suprafaţa totalã a judeţului).


Intră acum și în grupul de