Petru Luhan: Premierul Ponta se face direct responsabil pentru situatia creata la Pungesti si Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta ar trebui să-şi  asume responsabilitatea în  chestiunea gazelor de şist, este de părere europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, care a cerut, joi, acestuia să meargă la Pungeşti şi să explice protestatarilor poziţia Guvernului privind exploatarea gazelor de şist. “Este de datoria primului-ministru să se ducă şi să le explice oamenilor care au ieşit în stradă de ce este bine sau de ce nu este bine să se înceapă explorarea şi exploatarea în acele zone”, susţine Petru Luhan care consideră absolut obligatorie începerea unei campanii publice de informare a tuturor românilor cu privire la avantajele şi dezavantajele procesului de exploatare.

petru luhan

Eurodeputatul democrat-liberal apreciază ca fiind inadmisibilă lipsa de reacţie a premierului Victor Ponta în urma protestelor de la Pungeşti. ”Prim-ministrul se face direct responsabil pentru situaţia creată la Pungeşti şi Bucureşti. Ca şi în cazul proiectului de la Roşia Montană, românii au fost dezinformaţi şi manipulaţi”, arată Petru Luhan care consideră că recentele proteste din Bucureşti şi din marile oraşe ale României sunt rezultatul politicii incompetente şi a dezinformării promovate de Guvernul USL.

 El a subliniat că poziţia PDL a fost fermă încă de la începutul dezbaterii publice, democrat-liberalii fiind  întotdeauna în favoarea valorificării resurselor naturale, cu menţiunea clară şi neechivocă de a nu afecta, în vreun fel, mediul înconjurător.  „În plus, românii trebuie să fie principalii beneficiari ai politicii de exploatare a gazelor de şist şi nu anumite grupuri de interese. USL, în schimb, a practicat politica pe care o stăpâneşte cel mai bine: aceea a dublului limbaj”, adaugă europarlamentarul PDL.

Petru Luhan a reamintit că, în perioada în care era în opoziţie, USL a contestat planurile companiei americane Chevron de a extrage gaze de şist în România, pentru ca ulterior să îşi schimbe radical punctul de vedere pe acest subiect.


Intră acum și în grupul de