Cancelarul Austriei efectueaza o vizita la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Programul vizitei inaltului demnitar austriac include convorbiri intre sefii celor doua guverne, primirea la presedintele Romaniei vizitarea Centrului pentru copii „Concordia” din Baneasa, proiect care se afla sub patronajul cancelarului federal austriac. El va sustine si o conferinta cu tema „Perspective pentru Europa dupa 1 mai”, la Casa Titulescu.
Vizita la Bucuresti a cancelarului federal al Republicii Austria constituie un moment de referinta in planul relatiilor bilaterale romano-austriece, fiind prima vizita a unui cancelar federal in tara noastra dupa mai bine de 25 de ani, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Intalnirea celor doi sefi de guvern in actualul stadiu al integrarii Romaniei in UE dobandeste o importanta deosebita ca semnal politic de impulsionare a evolutiei relatiilor bilaterale si de explorare a noi posibilitati de cooperare dintre cele doua state, axate cu prioritate pe domeniile in care ritmul reformelor trebuie accelerat.
Vor fi discutate, totodata, aspecte privind intensificarea relatiilor economice romano-austriece si modalitatile de amplificare a investitiilor austriece in Romania.

Convorbirile vor ocaziona un schimb aprofundat de vederi privind cooperarea in plan regional, indeosebi Procesul de Cooperare Dunareana, ai carui co-initiatori sunt Romania si Austria.

Agenda discutiilor include, de asemenea, situatia din Irak, din sud-estul Europei, precum si procesul de pace din Orientul Mijlociu. O pondere deosebita va reveni importantei consolidarii rolului ONU in identificarea de solutii pentru sfidarile lumii contemporane, din perspectiva detinerii de catre Romania a unui mandat de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU.


Intră acum și în grupul de