Unificarea Bursei Bucuresti cu Rasdaq


Intră acum și în grupul de

Legea ar urma sa introduca pe piata interna de capital unele principii mai stricte de functionare, in concordanta cu cerintele Uniunii Europene.

Dintre societatile ale caror actiuni sunt tranzactionate la ora actuale, numai cele listate la Bursa de Valori indeplinesc astfel de conditii.

Procedurile luate in calcul pentru comasarea celor doua entitati sunt fuziunea, achizitionarea directa de actiuni sau absorbtia.

Presedintele Comisie Nationale a Valorilor Mobiliare a precizat ca societatile listate pe Rasdaq care nu vor putea indeplini conditiile pentru a fi tranzactionate pe piata reglementata de capital vor fi incluse in diferite sisteme alternative.

Potrivit oficialului CNVM, doar 100-200 de societati din totalul celor 4.700 listate pe Rasdaq indeplinesc aceste conditii.

Proiectul de lege privind piata de capital, aprobat joi de Guvern, ofera cadrul necesar unificarii celor doua piete.

Dupa unirea Bursei de Valori Bucuresti si Rasdaq, noua structura bursiera va ajunge la o capitalizare de aproape 6 miliarde de euro, adica aproximativ 12% din PIB.

Bursa de Valori Bucuresti are trei categorii de tranzactionare, unde sunt listate titlurile a 64 de companii si o sectiune pentru societati necotate, unde se deruleaza operatiuni cu actiuni emise de 46 de societati.

Piata extrabursiera Rasdaq a fost reorganizata in trei sectiuni de tranzactionare.


Intră acum și în grupul de