„Serbarile Toamnei Bucovinene” au fost deschise oficial, in parcarea Shopping City Suceava

PA180403-001

Camera de Comerț și Industrie Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, Consiliul Județean Suceava, Direcția pentru Agricultură Suceava și Asociația Produs în Bucovina, a deschis oficial vineri, în parcarea Shopping City, Serbările Toamnei Bucovinene, manifestare programată a se desfăşura în perioada 18-20 octombrie 2013.

La eveniment au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, dar şi consulul Ucrainei la Suceava, Vasily Boeciko.

„E important să existe şi concurenţa între producătorii din judeţ şi cei din afara lui, e important să existe şi calitatea. Preţ de câteva zile, sucevenii pot găsi la acest târg produse tradiţionale, naturale, gustoase, aspectuoase şi bine branduite, pentru că deja avem mărci importante prezente la această ediţie (…) Sper ca producătorii să aibă capacitatea de a dezvolta produse noi”, a declarat Nechifor.

Pentru a sărbători recolta acestui an, peste 45 de producători au pregătit cele mai gustoase bucate românești – balmoş, păstrăv în cobză, brânză de burduf în coajă de brad, pastramă de berbecuț, prăjituri de casă, cotlet haiducesc, toate udate din belșug cu must, țuică și pălincă, preparate special pentru acest eveniment.

Timp de trei zile, producători și agricultori din toate colțurile țării îi așteaptă pe suceveni cu cele mai gustoase si mai sănătoase produse ce vor face deliciul oricărui degustator.

PA180364Produsele tradiţionale precum cununa bucovineană din muşchi, cârnaţii de casă, caltaboşii, cârnăciorii de oaie, cârnaţii ardeleneşti, costiţa afumată, slănina afumată, şunculiţa ţărănească, toba, cârnaţii ţărăneşti, muşchiuleţul de porc, pastrama de vită sau cea de oaie, caş, urdă, brânză de burduf, brânza de putină, caş de oaiea fumat, caşcaval, telemea, cozonaci de casă, ciocolată de casă, plăcinte, dulciuri de casă naturale, poale-n brâu, prăjituri de casă, cornuleţe cu magiun, torturi tradiţionale le vor face cu ochiul cumpărătorilor.

Vizitatorii vor putea achiziţiona ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii, produse bio, pernuţe terapeutice, comprese, săculeţi cu plante, suplimente nutritive, condimente bio, produse apicole, dar şi dulceaţă de trandafiri, de gutui, de afine, de merişoare, de nuci verzi, de agrişe, de cireşe amare, sirop de brad, de păpădie, de cireşe amare sau căpşuni, murături, zacuscă și multe altele.

Atmosfera de petrecere va fi întreţinută de Alexandru Recolciuc, Fanfara de la Forasti, Fanfara de la Calafindesti, Grupul folcloric si suita de jocuri populare de la Salcea, Grupul folcloric si suita de jocuri populare de la Cajvana, Grupul folkloric si suita de jocuri populare de la Dolhestii Mici, Grupul folkloric si suita de jocuri populare de la  Pojorata cu lansare de CD Laura Cazac si invitatii: Iulian Turcu, Crina Duca, Laura Erhan, Ionel Chiruta.

Program de vizitare:  zilnic intre orele 10:00 – 19:00.