Catalin Nechifor exemplifica cu comuna Breaza si cere directorilor de scoli ca impreuna cu primarii sa gaseasca solutii pentru ca scolile sa fie autorizate


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, declarat la reuniunea anuală de management instituţional că în fiecare toamnă se spune că nu sunt toalete în şcoli şi a solicitat inspectorului şcolar general al judeţului un raport în acest sens.

“Nu am auzit nimic despre autorizaţiile sanitare din şcoli. Ştiu că în fiecare toamnă o parte din mass-media spune că nu sunt toalete în şcoli, ceea ce e adevărat, dar, totuşi, vreau să văd şi eu o evoluţie şi solicit domnului inspector şcolar general să veniţi cu un raport în sensul ăsta”, a spus Nechifor.

scoala Dorna Arini 1

El a apreciat că lucrurile s-au mai schimbat între timp în şcoli, în condiţiile în care s-au mai construit şcoli ori s-au efectuat lucrări de investiţii, inclusiv la grupurile sanitare.

Nechifor a spus că la Şcoala din Bosanci unde s-au făcut investiţii unitatea nu dispune de autorizaţie sanitară de funcţionare din cauză că sunt probleme legate de calitatea apei.

“E păcat să avem o investiţie serioasă fără să putem avea autorizaţie sanitară. Trebuie să veniţi şi dumneavoastră către noi, către CJ, către Prefectură şi Primării, pentru că toţi suntem  legaţi împreună în subiectul ăsta”, a spus Nechifor dând ca exemplu situaţia înregistrată în comuna Breaza unde, prin efortul primarului şi al directorului şcolii, cu fonduri puţine, s-au realizat lucruri importante, inclusiv grupuri sanitare.

El a subliniat importanţa colaborării directorilor unităţilor de învăţământ cu primarii localităţilor în găsirea unor soluţii la nivel local.

“Legătura aceasta mai apropiată de primari, să se găsească soluţii locale, de foarte multe ori să faci o toaletă sau să racordezi o ţeavă la o chiuvetă nu e o foarte mare investiţie şi dăm prost în statistici de fapt pentru ce, pentru câteva investiţii foarte simple sau de multe ori mai degrabă lipsă de voinţă”, a spus preşedintele CJ Suceava adăugând că speră ca în anul viitor, când nu va mai fi presiunea legată de deficitul bugetar excesiv impusă de Uniunea Europeană, să se poată veni cu investiţii către şcoală sau alte structuri.

Prezent la aceeaşi reuniune, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a arătat că în cursul anului 2012 în judeţ s-au înregistrat mai multe cazuri de meningită virală acută motiv pentru care în actualul an şcolar  se va pune accentul pe asigurarea condiţiilor de igienă în unităţile de învăţământ. Totodată, el a anunţat că în această perioadă inspectorii sanitari suceveni sunt în şcoli şi urmează să se întocmească o situaţie foarte clară  pentru ca împreună cu primarii să fie găsite soluţii, în cazul în care sunt înregistrate anumite deficienţe, astfel încât să se îmbunătăţească condiţiile de igienă din şcoli.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de