Proiectul fabricii de agropeleti initiat de CJ Suceava pentru a asigura incalzirea spatiilor institutiilor din subordine, prezentat mai multor ambasade pentru obtinerea finantarii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin NEchifor, a declarat, vineri, că a discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai unor ambasade din România pentru obţinerea finanţării pentru proiectul de înfiinţare a unei fabrici de agropeleţi, care să asigure combustibilul necesar încălzirii instituţiilor din subordinea CJ, în special pentru centrele de plasament şi centrele pentru persoane cu nevoi speciale sau în dificultate.

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că, în prezent, încălzirea instituţiilor din subordine costă două milioane de euro anual.

peleti

„Ţinta noastră este să asigurăm încălzire ieftină în unităţile pe care le avem în subordine”, a spus Nechifor care a menţionat că economia presupune schimbarea tehnologiei.

„Avem cazane de 30 de ani, fără randament”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că proiectul iniţiat de CJ Suceava, unic în ţară, presupune ca instituţia să producă agropeleţi care să fie apoi folosiţi pentru asigurarea încălzirii, CJ Suceava urmând să devină şi producător şi furnizor de energie termică în propriile instituţii.

Proiectul are un impact bugetar, pentru că se fac economii cu plata încălzirii, are un impact social pentru că foloseşte paiele rezultate de pe urma culturilor agricole, iar în ceea ce priveşte poluarea, aceasta este zero.

Pentru acest proiect integrat, autorităţile sucevene au nevoie de 500.000-700.000 de euro, pentru achiziţia fabricii de peleţi şi pentru utilaje.


Intră acum și în grupul de