Unui numar de 1000 de suceveni le este interzis dreptul de a alege


Intră acum și în grupul de

El a aratat ca pina la data alegerilor locale programate in luna iunie, persoanele cu drept de vot se vor afla in posesia actului de identitate.

Hoffman a spus ca in cazul neridicarii acestuia, pentru mediul urban, in zilele de 5 si 6 iunie 2004, la FEIP se va asigura program de lucru cu publicul , pina la ora 22,00, iar pentru mediul rural actele de identitate se vor ridica de la postul de politie.

Seful SEIP Suceava a facut apel la persoanele care se afla in posesia unor acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat sa se prezinte la FEIP pentru a intra in legalitate.

„Pentru a evita aglomeratia, va rugam sa va prezentati la ghiseele unice pentru a ridica actele de identitate tiparite pina la aceasta data”, a spus Hoffman.

Potrivit SEIP Suceava, in judet sint 549 597 persoane cu virsta de peste 18 ani, din care 548 597 cu drept de vot, iar 1000 nu au dreptul de a alege si de a fi ales.

In judetul Suceava sint 112 circumscriptii electorale cu 500 de sectii de votare.

Cele opt noi orase infiintate sint Salcea, Liteni, Dolhasca, Brosteni, Milisauti, Cajvana, Vicovu de Sus, Frasin.

In prezent, in judetul Suceava sint noua noi comune infiintate si anume, Hirtop, Balacena, Ilisesti, Capu Cimpului, Burla, Voitinel, Hintesti, Cosna si Serbauti.

La sfirsitul lunii aprilie 2004, in judetul Suceava se inregistrau un numar de 15 867 de persoane a caror acte de identitate erau expirate, copii care au implinit virsta de 14 ani si nu s-au prezentat pentru obtinerea buletinului de identitate. Din totalul de 15 867 restante inregistrate la sfirsitul lunii aprilie, 5543 se afla in localitatea de domiciliu, celelalte 10 324 fiind motivate-persoane plecate in strainatate, in alte localitati, decedati fara acte de deces, arestati, urmariti local sau general.


Intră acum și în grupul de