Colaborare romano – germana in domeniul IMM-urilor


Intră acum și în grupul de

Reuniunea face parte dintr-o suita de discutii care au loc cu ocazia negocierilor guvernamentale romano-germane pentru cooperare tehnica si financiara care se desfasoara la Bucuresti in perioada 3 – 7 mai a.c.

Directorul Directiei Comert Interior din cadrul ANIMMC, doamna Aurora Carpen a subliniat: „Ne bucuram ca de aproximativ 10 ani Guvernul german acorda o atentie deosebita colaborarii cu Romania in domeniul IMM-urilor. De la inceputul anului 1994, Republica Federala Germania sprijina Romania in sectorul comertului interior in cadrul cooperarii tehnice, la restructurarea si dezvoltarea unor modalitati moderne de distributie. Incepand din octombrie 1998, este functionala Piata de Gros Bucuresti, precum si centrele de prestari servicii agricole din Brezoaiele, Mihaiesti, Vidra, Giurgiu si Cuza Voda. Totodata, a fost aprobata continuarea proiectului -Realizarea de structuri de comercializare pentru legume, fructe si produse agroalimentare- care este in curs de derulare. Proiectul cuprinde trei componente: asistenta tehnica si consultanta pentru ANIMMC in crearea sistemului national al pietelor de gros pentru legume si fructe, asistenta tehnica pentru asociatiile de producatori de legume si fructe si pentru Federatia Nationala a producatorilor respectivi si asistenta tehnica pentru derularea proiectului – Piata de Gros Timisoara. Aceasta colaborare este cu atat mai importanta cu cat in curand va incepe constructia Pietei de Gros din Timisoara pentru care Guvernul german a acordat un grand de 2,55 milioane de euro, care va fi data in folosinta in primavara anului 2005.

Speram ca si pe viitor colaborarea noastra sa fie la fel de fructuasa”

Specialistul pentru Romania, domnul Heinz-Peter Spanier, a apreciat: ” Colaboram de multi ani cu Romania in domeniul IMM-urilor si daca simplific putin lucrurile, ma voi referi la trei domenii importante de interes bilateral: comertul cu legume si fructe si crearea unui sistem modern de marketing pentru desfacerea acestor produse; promovarea economica si ocuparea fortei de munca si suport financiar pentru acest segment. Sunt convins ca dinamica tuturor acestor domenii se va intari in anii urmatori.”

La reuniune au mai participat reprezentanti ai Consiliului National Privat al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, ai CENTROCOOP, UCECOM, precum si ai unor organizatii neguvernamentale.


Intră acum și în grupul de