Licitatia pentru inchirierea de cale ferata a fost aminata


Intră acum și în grupul de

Licitatia se desfasoara in baza Hotararii de Guvern nr. 27/2004 privind gestionarea infrastructurii si operarea transportului de calatori si marfa pe sectiile neinteroperabile. Pentru sectiile unde nu se vor indeplini toate conditiile de desfasurare a licitatiei, BRM va programa o noua sedinta dupa trecerea a 15 zile si a treia sedinta (pentru sectiile destinate transportului de calatori) dupa trecerea altor 30 de zile.

Licitatia este accesibila tuturor agentilor economici care achizitioneaza documentatia de participare, fac dovada bonitatii financiare, dovedesc ca sunt capabili – singuri sau prin contracte/precontracte cu societati specializate – sa gestioneze infrastructura si sa desfasoare activitatea de transport (sa detina licenta de transport marfa sau calatori). Dupa adjudecarea contractelor, societatile comerciale vor fi autorizate de Autoritatea Feroviara Romana pentru desfasurarea activitatii de gestiune a infrastructurii feroviare.

In urma colaborarii dintre Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” S.A., operatorii feroviari si autoritatile locale pe teritoriul carora se regasesc sectiuni supuse inchirierii, CFR S.A. a stabilit nivelul minim al volumului de transport pe fiecare sectie in parte.

„Am hotarat amanarea licitatiei pentru a da tuturor potentialilor participanti ocazia sa-si completeze documentatia. In acest mod oferim doritorilor posibilitatea sa fie prezenti la licitatie, fiindca suntem convinsi ca transparenta si deschiderea trebuie sa fie unele dintre cele mai importante caracteristici ale unui asemenea proces”, apreciaza Vasile Tulbure, director general al CNCF „CFR” S.A.


Intră acum și în grupul de