Ion Lungu: Imi doresc sa nu ma deschid conferintele de presa cu subiectul termoficarii si sa rezolvam odata problema


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că-şi doreşte ca problema termoficării în municipiu să fie clarificată în acest an şi să nu mai fie nevoit să deschidă conferinţa săptămânală de presă cu acest subiect.

El a arătat că are speranţa că noua centrală termică va fi dată în funcţiune la data stabilită, de 9 noiembrie, că s-au făcut deja racordurile cu reţeaua de gaz natural şi a mulţumit prefectului Florin Sinescu pentru că a intervenit astfel încât să fie aduse utilaje speciale care să realizeze acest branşament fără să fie nevoie să se oprească furnizarea gazului metan în municipiu.

ion lungu 2

Lungu a mai spus că s-au făcut deja rezerve de biomasă necesare pentru funcţionarea timp de două luni a centralei noi şi că urmează să fie efectuate şi branşamentele la reţeaua de distribuţie a oraşului.

Problema care trebuie soluţionată într-o perioadă scurtă este cea a transportului şi distribuţiei agentului termic, serviciu care a fost concesionat de Primărie către Termica SA, care şi-a pierdut licenţa în iunie, dar mai poate presta această activitate până în 24 iunie 2014, a spus Lungu care a precizat însă că administratorul judiciar al Termica a transmis o scrisoare imperativă prin care anunţă că societatea de termoficare trebuie să renunţe la activitatea de transport şi distribuţie pentru că determină pierderi.

Primarul a arătat că a cerut un termen limită până la care Termica poate asigura această activitate, urmând ca municipalitatea să înceapă procedurile de selecţie a unei firme care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic.

El a subliniat că Primăria nu are capacitatea administrativă să organizeze un serviciu pentru această activitate şi va trebui ca o firmă să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic.


Intră acum și în grupul de