Noua centrala termica a Sucevei ar putea intra in functiune mai repede. Ramane de rezolvat problema transportului si distributiei agentului termic


Intră acum și în grupul de

Noua centrală termică a Sucevei ce va fi administrată de firma Bioenergie ar putea începe să livreze agent termic înainte de data de 9 noiembrie, cum este prevăzut în contract, au declarat surse apropiate de investitor.

Astfel, lucrările la noua centrală sunt avansate şi urmează ca de săptămâna viitoare să înceapă probele tehnologice după care să se continue cu furnizarea agentului termic în reţeaua centralizată a oraşului.

Problema care rămâne este cea a transportului şi distribuţiei agentului termic şi pentru care autorităţile sucevene s-au întâlnit, vineri, la Prefectură, pentru a găsi soluţii în condiţiile în care administratorul judiciar a cerut Termica să renunţe la transportul şi distribuţia agentului termic pentru că este o activitate ce produce noi pierderi societăţii.

În aceste condiţii este nevoie de identificarea unui nou operator de transport şi distribuţie a agentului termic în municipiu întrucât Primăria nu are dotarea şi forţa necesare pentru a înfiinţa un serviciu propriu de transport şi distribuţie.

Primarul Ion Lungu declara miercuri că administratorul judiciar al Termica a transmis o scrisoare imperativă prin care anunţă că societatea de termoficare trebuie să renunţe la activitatea de transport şi distribuţie pentru că determină pierderi.

Primarul a arătat că a cerut un termen limită până la care Termica poate asigura această activitate, urmând ca municipalitatea să înceapă procedurile de selecţie a unei firme care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic.

El a subliniat că Primăria nu are capacitatea administrativă să organizeze un serviciu pentru această activitate şi va trebui ca o firmă să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic.


Intră acum și în grupul de