Nechifor saluta decizia Tribunalului Suceava care a dat dreptate Manastirii Putna in cazul dreptului de proprietate asupra a 14 hectare de teren


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a salutat, sâmbătă, hotărârea irevocabilă a Tribunalului Suceava prin care Mănăstirea Putna a avut câştig de cauză în procesul cu privire la revendicarea celor 14 hectare de teren ce formează vatra mănăstirii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat  că nu a dorit să se pronunţe în această speţă pe parcursul desfăşurării procesului.

„Am lăsat justiţia să facă dreptate şi a făcut. Susţinem Biserica în măsura posibilităţilor şi suntem alături de eforturile de protejare a monumentelor religioase din judeţul nostru”, a spus Nechifor.

 manstirea putna 1

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor a mai menţionat că Mănăstirea Putna nu este un caz singular în judeţ unde se doreşte construirea  în zona de protecţie a monumentelor.

„Menţionăm că mai există situaţii cel puţin ciudate, la Mănăstirea Humorului și Mănăstirea Suceviţa unde se doreşte să se construiască în zona de protecţie a monumentelor şi vom da în continuare tot concursul nostru, chiar dacă, în unele cazuri autorizaţiile au fost date de la un nivel central în trecut”,  a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

 


Intră acum și în grupul de