Proiectul de Lege privind cazierul judiciar.

Reglementarile sunt in concordanta cu noile prevederi legale din domeniul sanctiunilor cu caracter penal sau administrativ si exclude posibilitatea tertilor de a obtine informatii despre cazierul judiciar al unor persoane.

Potrivit proiectului legislativ, se mentine evidenta centrala a cazierului judiciar la Inspectoratul General al Politiei Romane, in care se vor inregistra toate datele despre persoanele care fac obiectul acestei evidente de pe intreg teritoriul Romaniei, precum si pentru persoanele nascute in strainatate si cele al caror loc de nastere este necunoscut sau pentru care s-au primit comunicari de luare in evidenta din partea organelor competente ale altor state.

In structura Inspectoratelor de politie judetene si a Directiei generale de Politie a municipiului Bucuresti vor functiona servicii specializate care vor asigura activitatile pe line de cazier judiciar, evidenta operativa si evidentele speciale ale Politiei.

Se prevede crearea evidentei informatizate care va permite persoanelor fizice sa obtina certificatul de cazier judiciar intr-un timp extrem de scurt, de la orice unitate de politie, indiferent de locul de nastere sau de domiciliu. Proiectul tine seama si de posibilitatea ca persoanele fizice aflate intr-o situatie speciala sa poata sa obtina certificatul de cazier judiciar prin imputerniciti legali.

Pentru interconectarea