Politia Suceava continua actiunile prin care vrea sa limiteze violentele. Doua persoane au fost retinute


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost reţinut de poliţiştii suceveni după ce, aflat într-un restaurant din municipiul Suceava a ameninţat şi înjurat în tânăr în vârstă de 29 de ani, iar un tânăr a fost reţinut după ce a încerca, în faţa unui club din municipiu, să fure unui alt tânăr banii din buzunar.

Astfel, Ovidiu M., de 29 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat  că în timp ce se afla într-un restaurant din municipiul Suceava, un bărbat i-a adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a stabilit faptul că bărbatul, Adrian T., 43 ani, a proferat ameninţări cu moarta la adresa tânărului proferând totodată cuvinte şi expresii jignitoare la adresa celorlalte persoane aflate în local, precum şi personalului restaurantului, provocând scandal şi tulburând liniştea şi ordinea publică.

Agresorul a fost reţinut 24 de ore pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi ameninţare, urmând să fie prezentat Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

Tot în acest week-end, poliţiştii au continuat activităţile de descurajare a faptelor antisociale  comise în zona cluburilor şi discotecilor, pentru a se asigura tinerilor un cadru propice distracţiei în siguranţă în condiţiile în care barurile, cluburile şi discotecile reprezintă locaţii de risc, fiind percepute de persoanele certate cu legea ca zone în care îşi pot manifesta comportamente de tip infracţional în scopul intimidării celorlalţi prin ameninţări şi acte de violenţă. Tocmai de aceea, orice astfel de atitudine comportamentală este abordată cu fermitate de poliţişti care nu ezită în dispunerea tuturor măsurilor legale, inclusiv a celor privative de libertate, susţine Poliţia Suceava.

Poliţiştii menţionează că sâmbătă seara un tânăr de 17 ani a sesizat că un tânăr necunoscut i-a furat din buzunar suma de aproximativ 150 lei.politie razie bar discoteca

             În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul se afla împreună cu un prieten în dreptul unui club din municipiu, unde au fost abordaţi de un tânăr necunoscut aflat în stare de ebrietate.

Acesta le-a solicitat celor doi să-i dea un telefon mobil pentru a apela pe cineva, însă ei l-au refuzat. Tânărul s-a îndreptat înspre unul dintre tineri care a fugit din faţa acestuia şi imediat l-a abordat pe celălalt tânăr căruia i-a furat 155 lei din buzunarul de la pantaloni.

Un echipaj de poliţie l-a găsit pe tânărul care a sustras suma de bani. Nereuşind să-i stabilească datele de identificare din cauza stării de ebrietate în care se afla, s-a efectuat un control corporal asupra acestuia, ocazie cu care s-a găsit suma de 155 lei ce i-a fost sustrasă persoanei vătămate.

Hoţul a fost identificat ca fiind Gabriel M., 20 de ani, din comuna Şcheia care cercetat pentru  furt calificat, iar cauza a fost discutată cu procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care a confirmat începerea urmăririi penale faţă de acesta.

Învinuitul a fost reţinut pentru 24 ore pe bază de ordonanţă, fiind introdus în Arestul I.P.J. Suceava şi urmează să fie prezentat Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţia Judeţeană Suceava subliniază că liniştea şi siguranţa publică constituie priorităţi ale poliţiştilor suceveni, orice acte care pot induce o stare de nesiguranţă fiind abordate cu maximă fermitate şi că sub directa coordonare a şefului inspectoratului, zilnic sunt analizate elementele de risc şi sunt identificaţi factorii care pot degenera şi induce un sentiment de insecuritate socială.

Poliţiştii suceveni transmit încă o dată celor care manifestă preocupări infracţionale că astfel de comportamente ce pot fi asociate stilului interlop şi obţinerii unei influenţe prin atitudini de tip violent, nu sunt tolerate şi vor fi abordate cu maximă fermitate prin aplicarea strictă a legii, mai arată IPJ Suceava.

            Poliţiştii îi asigură pe cetăţeni că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.


Intră acum și în grupul de