Verificari in silvicultura cu echipe mixte, lemn in valoare de peste 50.000 de lei a fost confiscat


Intră acum și în grupul de

Echipe mixte de control constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Ordine Publică şi specialişti silvici din cadrul ITRSV Suceava, au desfăşurat la sfârşitul lunii octombrie o acţiune în sistem integrat de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de  prelucrarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

busteni padure

În urma verificărilor au fost întocmite două dosare penale pentru evaziune fiscală, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.500 lei şi s-au confiscat 437,67 metri cubi de material lemnos, în valoare de 54.494,5 lei.

În cadrul verificărilor efectuate, la o întreprindere individuală din comuna Moldoviţa s-a constatat că agentul economic a înregistrat în contabilitatea lunii noiembrie 2011, achiziţia cantităţii de 96 metri cubi lemn rotund răşinoase pe baza unor avize de însoţire ce nu pot fi considerate documente legale de provenienţă, întrucât nu aparţin emitentului, existând suspiciuni cum că această operaţiune comercială este fictivă.

La această firmă se va face o inspecţie fiscală, iar în situaţia în care se constată producerea unui prejudiciu bugetului de stat, se va înregistra dosar penal pentru evaziune fiscală.

Tot în cadrul verificărilor efectuate, la o societate comercială din Mestecăniş s-a constatat că aceasta a înregistrat intrarea în gestiunea depozitului de buşteni a unei cantităţi de cca. 430 metri cubi lemn rotund răşinoase, pentru care nu deţine provenienţă legală.

În acest caz se va dispune confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională a agentului economic, verificarea nefiind încă finalizată.


Intră acum și în grupul de