Peste trei tone de carne de pui cu salmonella vor fi incinerate la Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au retras de la consum o cantitate de 3.472 de kilograme de carne sortiment pui griller congelat la pungă la solicitarea unui hipermarket din Suceava şi s-au recoltat probe, conform procedurilor interne, în cadrul programelor proprii de autocontrol al companiei respective.

carne.pui_

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, în urma analizelor de laborator a probelor de carne recoltate, în cursul zilei de miercuri, s-a emis buletinul de analiză nr. 22451 prin care se confirmă prezenţa salmonelei netipizate, urmând ca tipizarea să se efectueze, ulterior, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti. “Serviciile sanitare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, întocmirea documentelor şi dirijarea la neutralizare (incinerare)”, se mai precizează în comunicatul DSVSA Suceava.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, luni, că a dispus verificarea intrărilor de carne de pui de la Avicola Călăraşi în judeţul Suceava, fiind vizate hypermarket-urile, spitalele şi cantinele liceelor. El a arătat că la Selgros a fost adusă o cantitate de 16.061 de kilograme de carne de pui, din care s-a comercializat o cantitate de 12.589 kilograme şi a fost sechestrată o cantitate de 3.472 kilograme. La Carrefour au ajuns 108,5 kilograme care au fost sechestrate în totalitate, iar la cantina Colegiului din Gura Humorului a intrat o cantitate de 120 de kilograme din care 23,2 kilograme a fost consumată şi 96,8 kilograme a fost sechestrată.

Sinescu a arătat că se aşteaptă analizele ANSVSA şi, în funcţie de rezultatul acestora, se va lua o decizie privind cantitatea de carne de pui sechestrată.


Intră acum și în grupul de