CJ Suceava va deconta doar interventia utilajelor de deszapezire pe drumurile judetene nu si perioadele de asteptare


Intră acum și în grupul de

 Cele trei firme care asigură întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene, Big Conf SRL Botoşani, Con Bucovina SA Suceava şi Calcarul SA Pojorâta, au stabilit cele trei zone în care intervine fiecare pentru activitatea de deszăpezire, şi au înfiinţat şase baze operaţionale în localităţi cu puncte de susţinere, pe drumuri urmând să acţioneze 85 de utilaje, a anunţat, miercuri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit acestuia, deszăpezirea costă 5,2 lei de kilometru şi decontarea se face pe baza graficului de mişcare stabilit prin GPS, fiecare utilaj de deszăpezire având montat câte un GPS. „Nu vom plăti aşteptarea în intervenţie, ci plătim doar intervenţia”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a semnat, în 21 octombrie, cu o asociere între Big Conf SRL Botoşani, Con Bucovina SA Suceava şi Calcarul SA Pojorâta, contractul multianual pentru perioada 2013-2017, privind întreţinerea şi reparaţie drumurilor judeţene, cu o valoare de 112 milioane de lei, fără TVA.

Cele trei firme care trebuie să se ocupe de întreţinerea şi reparaţia reţelei de aproape 1.200 de kilometri de drumuri judeţene vor acţiona pe câte o zonă a judeţului – Big Conf, în zona Suceava-Fălticeni, Con Bucovina – în zona Rădăuţi-Siret, iar Calcarul – în zona Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei.

 Nicolae Troaşe, proprietarul grupului Calcarul, a spus că cele trei firme din asociere se vor sprijini reciproc chiar dacă şi-au delimitat zonele unde vor interveni şi a precizat că pentru deszăpezire au utilaje competitive, 8×4, echipate cu lame şi răspânditoare.


Intră acum și în grupul de