Studenti suceveni sunt solidari cu protestele profesorilor. Tinerii au intrat la cursuri cu banderole albe


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS) s-a solidarizat campaniei iniţiate de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, şi s-a aflat, miercuri, în grevă japoneză. Astfel, potrivit preşedintelui ASUS Suceava, Bogdan Viţelariu, peste o sută de studenţi şi masteranzi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava au intrat, miercuri, la cursuri purtând baderole albe ce aveau inscripţionat mesajul “6% pentru Educaţie”.

studenti USV

 Viţelariu a arătat că şi studenţii suceveni doresc alocarea unui procent de şase la sută pentru educaţie, creşterea finanţării pentru învăţământul superior, creşterea subvenţiei pentru cazarea în căminele studenţeşti şi pentru cantină, dar şi creşterea fondului de burse.

El a spus că pentru data de 13 noiembrie este programat un marş pe traseul Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava – Prefectură urmat de un protest în faţa sediului Prefecturii Suceava, arătând că se fac demersuri în acest sens pentru obţinerea unei autorizaţii din partea Primăriei Suceava.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a anunţat, marţi, intrarea în grevă japoneză în solidaritate cu protestele cadrelor didactice.


Intră acum și în grupul de