Vezi ce spune presedintele CJ Suceava despre termenul de finalizare a soselei de centura

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri că nu poate spune când se vor finaliza lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, în condiţiile în care firma care realizează construcţia a anunţat mai multe termene, ultimul fiind 17 noiembrie. „Nu avem un dialog extraordinar cu constructorul”, a spus preşedintele CJ Suceava, într-o conferinţă de presă, menţionând că beneficiar al lucrării este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi nu Consiliul Judeţean Suceava.

centura2

Nechifor a precizat că a cerut constructorului să se focalizeze pe finalizarea tronsonului al treilea al acestei şosele, cel mai important şi care face legătura între E 85 dinspre Siret şi E 576, dar că firma a decis însă să lucreze extins pe toate tronsoanele. „Pentru că nu sunt beneficiar, nu prea am calităţi acolo să cer prea multe. Asta e colaborarea. Nu am nici o pârghie de control sau presiune. Eu am încercat doar să îi ajut”, a ţinut să sublinieze şeful administraţiei judeţene, care a menţionat că bani pentru lucrări sunt şi compania nu pierde bani lucrând la acest proiect. El a mai adăugat că în vara acestui an firma a arătat că are capacitatea să se mobilizeze pentru execuţia lucrărilor, dar nu ştie care sunt motivele pentru care lucrările au stagnat.

 În 22 mai, ministrul Dan Şova preciza, răspunzând senatorului PDL de Suceava Gheorghe Flutur privind finalizarea lucrărilor la şoseaua ocolitoare, că fondurile alocate pentru această investiţie în 2013 sunt de 75,2 milioane de lei, iar în condiţiile suspendării lucrărilor în iarna 2012-2013, estimarea pentru finalizarea lucrărilor este 5 octombrie 2013.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.