Autoritatile sucevene vor sa infiinteze un centru de radioterapie care sa se adreseze si judetelor Botosani si Neamt


Intră acum și în grupul de

 „Propun Consiliului Judeţean să înfiinţăm un centru de radioterapie pentru pacienţii oncologici”, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, subliniind, într-o conferinţă de presă, că odată cu modernizarea Spitalului Judeţean se va putea întregi din punct de vedere medical pachetul minimal de servicii către populaţie. „E vorba de o investiţie privată pe care dorim să o atragem la Suceava. Voi solicita consilierilor judeţeni un acord prealabil”, a spus Nechifor, care a precizat că este „o realitate tristă” faptul că anual, în judeţ, apar în medie 1.800 de noi cazuri de cancer, iar acest centru se va adresa şi judeţelor Botoşani, Neamţ şi unei părţi din regiunea Cernăuţi.

Catalin Nechifor 3

Şeful administraţiei judeţene a explicat că va urma o procedură prin care o comisie formată din specialişti va stabili modalitatea de realizare a investiţiei cu concesionarea unei suprafeţe de teren pentru construcţia acestui centru. El a menţionat că după realizarea studiului de fezabilitate, CJ Suceava va publica anunţul de licitaţie pentru companiile interesate să dezvolte o astfel de investiţie.

Potrivit lui Nechifor, nici Consiliul Judeţean şi nici spitalul judeţean nu au puterea să facă o asemenea investiţie care este însă fezabilă şi va putea fi susţinută din mediul privat urmând ca persoanele bolnave să poată deconta prin CNAS tratamentul.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că adiacent acestui centru de radioterapie, proiectul prevede construcţia unui hotel de mici dimensiuni în care să poată fi găzduiţi pacienţii pe perioada tratamentului oncologic.

Nechifor a mai adăugat că ia în calcul şi varianta unei finanţări europene prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina în condiţiile în care centrul de radioterapie se va adresa şi pacienţilor din regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de