Veste buna pentru schiorii incepatori! O noua partie de schi ii asteapta la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Staţiunea Gura Humorului se poate mândri din această iarnă cu o nouă pârtie de schi, pentru începători. Potrivit primarului Marius Ursaciuc, înfiinţarea noii pârtii a fost necesară pentru separarea schiorilor începători de cei avansaţi. „Noua pârtie de schi e o pârtie uşoară, cu instalaţie de teleschi pe o lungime de 500 de metri şi va fi înzăpezită prima”, a spus Ursaciuc. El a arătat că investiţia, de 98.000 de euro, este exclusivă a Primăriei din fondurile câştigate anul trecut din administrarea primei pârtii, Şoimul I, care are un grad de dificultate ridicat.

partie humor 1

Noua pârtie va avea punct de plecare comun cu prima pârtie, dar un alt traseu, spre podul Voroneţ şi va putea fi accesibilă cu instalaţiile de telescaun şi teleschi.  Totodată, va fi amenajată şi o pârtie de sanie pe o lungime de 400 de metri, a spus primarul. „Noua pârtie este generatoare de venit şi estimăm o creştere a încasărilor cu 40 la sută”, a spus Marius Ursaciuc. El a mai declarat că se lucrează şi la o a treia pârtie, cu o lungime de doi kilometri, tot cu fonduri ale administraţiei locale şi  că a preferat să finalizeze pârtia mai scurtă întrucât era necesară începătorilor.

Edilul-şef humorean şi-a exprimat încrederea că în această iarnă vor veni numeroşi turişti la Gura Humorului menţionând că pentru Revelion sunt deja ocupate 85 la sută din locurile de cazare.

Prima pârtie din Gura Humorului a fost inaugurată în februarie 2010 fiind realizată printr-un proiect cu finanţare europeană de reabilitare şi modernizare a zonei Ariniş din oraş, în valoare de 11 milioane de euro ce mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi o piscină în aer liber, un bazin de înot pentru copii, reţele de utilităţi în parc şi un punct de informare turistică. Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi, fiind omologată ca medie-dificilă. Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă,  o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie şi instalaţie de iluminat.


Intră acum și în grupul de