Acasă Actualitate Un barbat din Cacica a ramas fara permis de port arma si...

Un barbat din Cacica a ramas fara permis de port arma si e cercetat penal pentru ca nu a respectat legea armelor si munitiilor


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au organizat, marţi, o acţiune de verificare a  modului în care sunt păstrate şi asigurate armele de vânătoare de posesorii acestora din zona localităţilor Todireşti, Cacica şi Cajvana.

În cadrul acţiunii, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat un control şi la domiciliul lui Petru F. (43 de ani) din comuna Cacica, posesor al unui permisul de armă din anul 2000 având înscrise o armă de vânătoare de calibru 30.06 , o armă de vânătoare de calibru12 şi o armă de vânătoare  de calibru16 ocazie cu care s-au constatat următoarele că în lada de păstrare a armelor  un număr de 45 capse pentru cartuşe de vânătoare în stare de funcţionare şi un recipient din plastic cu 50 de grame de pulbere activă pentru cartuşe de vânătoare.



pusca

Bărbatul a spus că pulberea şi capsele le are de mai mult timp şi nu ştia că deţinerea acestora este interzisă de lege.

Tot cu ocazia controlului, s-a constatat că în lada metalică de păstrare a armelor se aflau numai primele două  arme înscrise în autorizaţie, cealaltă fiind adusă de soţia acestuia dintr-o altă încăpere unde se afla neasigurată corespunzător şi asamblată pentru a fi folosită.

Bărbatul e cercetat penal pentru deţinere de materii explozive fără drept, iar poliţiştii au confiscat cele 45 capse pentru cartuşe de vânătoare şi a 50 grame pulbere.

Totodată, poliţiştii au dispus anularea autorizării şi retragerea permisului de armă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version