Acasă Actualitate CJ Suceava a avizat inceperea procedurilor pentru infiintarea unui centru de radioterapie...

CJ Suceava a avizat inceperea procedurilor pentru infiintarea unui centru de radioterapie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre prin care Spitalul Judeţean Suceava să efectueze un studiu în vederea înfiinţării unui centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer şi construirea unui hotel unde să fie cazaţi pacienţii.

catalin nechifor 1



Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a explicat că acest centru se va adresa şi judeţelor Botoşani, Neamţ şi unei părţi din regiunea Cernăuţi şi că se doreşte ca această investiţie să fie realizată din fonduri private pentru că autorităţile publice nu au fonduri pentru un asemenea centru.

Preşedintele Comisiei de sănătate din CJ Suceava, consilierul judeţean PDL Cristian Irimie, a felicitat conducerea CJ Suceava şi a Spitalului Judeţean pentru că au îmbrăţişat această idee de înfiinţare a unui centru de radioterapie la Suceava.

El a arătat că în acest fel Spitalul Judeţean va deveni zonal şi a apreciat iniţiativa, subliniind că este foarte important să se asigure pacienţilor oncologici din zonă, care sunt pacienţi speciali, un asemenea centru de radioterapie în apropiere. Irimie a spus că în ţară sunt opt centre mari de radioterapie care sunt supraaglomerate şi consideră că se impune un asemenea centru şi în Suceava. El a arătat că nu crede că statul va avea fonduri pentru un astfel de centru şi că este bună ideea de a atrage finanţare privată.

Totodată, consilierul judeţean PDL a apreciat şi faptul că proiectul prevede şi înfiinţarea unui mini-hotel pentru pacienţii care realizează terapia cât şi pentru aparţinători.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version