„Trebuie neaparat modificata Legea energiei”. Vezi de ce spune asta primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană a făcut investiţii de aproximativ un milion de euro pentru căi de acces şi reţele de utilităţi în noul cartier pentru tineri înfiinţat în zona Dealu Mănăstirii, la ieşirea din Suceava spre Botoşani, a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, menţionând că dacă s-a reuşit aducerea reţelelor de apă şi de energie electrică, municipalitatea este în imposibilitatea de a asigura şi extinderea reţelelor de gaz natural.

ion lungu1

Edilul-şef a explicat, într-o conferinţă de presă, că în baza prevederilor actuale ale Legii energiei, investiţiile făcute în reţele de gaze naturale trec în proprietatea societăţii care se ocupă cu distribuţia şi transportul gazelor naturale. „Primăria nu poate face investiţii care apoi să treacă automat în proprietatea unei firme private”, a spus, Lungu care a menţionat că este necesară modificarea acestei legi pentru ca autoritatea locală să poată face investiţii.

Şeful administraţiei locale a arătat că a sesizat problema aceasta unui număr de trei prim miniştri şi parlamentarilor de Suceava, dar că nu a fost modificată legea. „Trebuie neapărat modificată legea ca să se poată face extindere de reţele. Gazul natural e element de civilizaţie”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de