Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina la un pas de a fi bun de plata in disputa cu RNP


Intră acum și în grupul de

Instanţa de judecată a obligat miercuri Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina să plătească Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva – Direcţia Silvică Suceava (RNAPR) suma de 300.000 (trei miliarde vechi) de lei drept cheltuieli parţiale de judecată în apel. „Obligă reclamantul să plătească pârâtei RNAPR suma de 300,000 Ron (trei sute mii Ron), cheltuieli parţiale de judecată în apel”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

Prin decizia Curţii de Apel Cluj, se schimbă şi decizia din martie 2007 a Tribunalului Suceava prin care Fondul Bisericesc obţinea dreptul de proprietate pe 166.000 de hectare de terenuri cu vegetaţie forestieră.

„Respinge ca nefondat apelul reclamantului FBORAB-ASŞR formulat împotriva sentinţei civile nr. 538 din 13 martie 2007 a Tribunalului Suceava, pronunţată în dos. nr. 4954/86/2006 (2705/C/2006). Admite în parte apelurile declarate de pârâţii RNAPR-D.S. Suceava, S.R. prin MFP-DGAFP Suceava şi de intervenienţii P.J. Suceava, F.P.F.-1946 S.Suceava formulate împotriva aceleiaşi sentinţe civile nr. 538 din 13 martie 2007 a Tribunalului Suceava, pe care o schimbă. Judecând, respinge în întregime, ca neîntemeiată, acţiunea civilă exercitată de reclamanta FFBORAB împotriva pârâţilor RNAPR-D.S. Suceava şi S.R. prin MFP – DGAFP Suceava, având ca obiect revendicare imobiliară şi rectificare de carte funciară. Admite cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul pârâţilor de intervenienţi”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul a refuzat să comenteze decizia Curţii de Apel Cluj care a decis respingerea retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure  Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei.

Deocadată înaltul prelat nu a oferit vreo pistă pe care arhiepiscopia va acționa în continuare.

IPS Pimen Suceveanul a evitat să comenteze decizia instanţei spunând presei că nu este jurist ș nu poate să facă acest lucru.

Sorin Ciobanu

La rândul său directorul general al Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat că nu comentează decizii ale instanţelor judecătoreşti.

 

„Noi ne conformăm hotărârii instanţei”, a spus Ciobanu.

 

Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă, dar cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

 

 


Intră acum și în grupul de