Un autobuz electric va fi pus gratuit la dispozitia Primariei Suceava, timp de doua saptamani


Intră acum și în grupul de

De la sfârşitul săptămânii viitoare, în municipiul Suceava va fi testat, timp de două săptămâni, un autobuz electric, în urma unei colaborări cu o firmă din Ilfov, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, explicând că va fi analizat comportamentul în trafic al acestui tip de autobuz, dar şi costurile de operare. „Trebuie să vedem ce înseamnă acest autobuz. Este un test de prezentare ca să vedem cum se comportă, câţi kilometri parcurge la o încărcare, dar şi costurile de operare”, a spus Lungu, într-o conferinţă de presă.

Autobuz

Municipalitatea din Suceava doreşte să înlocuiască actualul parc auto al societăţii locale de transport în comun cu autobuze electrice în vederea reducerii noxelor, iar autobuzele folosite în prezent să fie folosite pe traseele din interiorul zonei metropolitane Suceava.

Potrivit primarului Ion Lungu strategia de transport public a municipiului şi înlocuirea parcului actual cu autobuze electrice urmează să fie realizată printr-un proiect cu finanţare elveţiană în valoare de 70.000 de franci elveţieni.


Intră acum și în grupul de