Sapte arestati, inclusiv un politist de frontiera, in cazul contrabandei cu tigari


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis arestarea preventivă a şapte dintre persoanele acuzate de contrabandă cu ţigări, inclusiv a ofiţerului de poliţie de frontieră Ghiţă Adrian Parasca.

Potrivit deciziei Tribunalului Suceava  a fost admisă cererea DIICOT Suceava pentru arestarea preventivă a lui Ghiţă Adrian Parasca cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: sprijinirea unui grup infracţional organizat”,  „complicitate la contrabandă în formă continuată”, ,“abuz în serviciu în formă calificată”, şi „luare de mită”.

Totodată, a fost arestat preventiv Mihai Rusu  cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: „constituire unui grup infracţional organizat”, „contrabandă în formă continuată”, Marius Ferrari Husdup, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „aderare la un grup infracţional organizat”, „contrabandă în formă continuată”, Ilie Cotos, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „aderare la un grup infracţional organizat”, „contrabandă în formă continuată”, Rafael Emanuel Nistor zis “Rafi”, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „aderare la un grup infracţional organizat”, „contrabandă în formă continuată”, Steluţa-Violeta Antimie, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „aderare la un grup infracţional organizat”, „contrabandă în formă continuată” şi Szabolcs Fazakas, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat”, „contrabandă în formă continuată”.

Instanţa a dispus emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, cu drept de recurs.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J.Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava, au destructurat două grupări de crimă organizată transfrontalieră, specializate în trafic cu ţigări de contrabandă extracomunitară care au acţionat pe raza judeţelor Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Pe parcursul monitorizării membrii grupărilor au fost confiscate un număr de 1.775.820 ţigarete, cu o valoare de piaţă de aproximativ 888.000  lei.

Astfel, au fost efectuate 43 de percheziţii domiciliare care au vizat locaţii de pe raza judeţelor susmenţionate şi municipiul Bucureşti, două dintre acestea fiind efectuate la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, respectiv la  punctul de lucru Vicov. În cauză, una dintre grupări a beneficiat de sprijinul şi protecţia unui ofiţer de poliţie de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei, respectiv P.Ghiţă, de 34 ani,din oraşul Vicovu de Sus.

tigari contrabanda

Percheziţiile de pe raza judeţului Suceava au fost efectuate poliţiști din cadrul I.P.J. Suceava şi D.G.A. – Serviciul Teritorial Suceava cu sprijinul luptătorilor Serviciului acţiuni speciale şi I.J.J. Suceava.În urma acestora au fost descoperite şi ridicate un număr de 25.680 ţigarete de provenienţă extracomunitară, un autoturism, sumele de 3.700 euro şi 4.480 lei, 10 cartuşe de vânătoare, 51 de telefoane mobile, 3 unităţi de calculator, 4 laptop-uri, 12 unităţi de memorie,  precum şi înscrisuri.

Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale – Structuri Teritoriale.

În urma probatoriului administrat s-a reuşit reţinerea unui număr de 13 inculpaţi.    De asemenea s-a dispus luarea măsurii  obligării de a nu părăsi ţara faţă de un număr de 6 inculpaţi, din municipiul Rădăuţi, oraşul Vicovu de Sus şi din municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de