PNL Suceava a scos din sediul partidului orice insemn electoral cu USL si ACD


Intră acum și în grupul de

baisanu 4Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

 

PNL Suceava a scos din sediul partidului orice insemn electoral cu USL si ACD.

Liberalii au lasat in sala doar panoul de fundal din vremea lui Gheorghe Flutur.

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava:

„PNL s-a intrunit si a avut negocieri cu PSD si s-a stabilit ca in momentul in care PNL va decide ceva va spune despre ce e vorba.

La Suceava, presedintele PDL, Ioan Balan, vrea o comisie la Primarie care sa vada care e hotia la Termica. La nivel national, PSD vrea o comisie care sa vada daca e ceva necurat cu terenurile dnei Basescu.

Daca obiectul muncii Parlamentului e de a face comisii, atunci sa facem comisii. Va dau exemple de politicieni din Suceava care au cumparat terenuri.

Daca avem instituii ale statului car s-au implicat in tranzactionarea terenurilor, putem discuta de necesitatea unei anchete pe tema asta. Mi se pare corect ca institutiile sa nu intervina in relatia economica intre persoane fizice sau juridice. Exista insa DNA, PNA, Pa-Pa. Pa, 70.000 de institutii care au in obiectul de activitate acest tip de cercetari. Ele trebuie sa ancheteze orice suspiciune de frauda.

In Parlament facem legi si nu verificam conturile lui x sau y. Importat pentru mine e ca se vede o discrepanta fantastica intre capacitatea fiicei lui Basescu de a face un asemenea imprumut si restul populatiei Romaniei care nu va putea face asa ceva. Populatia Romaniei e saracita dupa 4 ani de guvernare PDL.

Am discutat cu Nechifor si am stabilit o discutie intre liderii celor doua partide. Dupa ce vom putea fi toti deputatii si senatorii PSD si PNL la Suceava, sa ne intalnim si sa discutam problemele intre cele doua partide. Si s-a lupt lantul iubirii, a inceput a rugini, asa spunea o manea pe vremuri. Panoul trebuia degresat.

Intram in campanie electorala si vom candida separat la europarlamentare. Identitatea PNL e certa. Ei au rosu, noi galben, ei sunt de stanga, noi de dreapta. Ei au candidatii lor, noi pe ai nostri. Plecam de la minim 25 % scor la alegerile care vin.

Avem doua propuneri de la Suceava: Ovidiu Doroftei si Cristina Teodorovici pentru alegerile europarlamentare.

Sunt capabil sa stiu ce inseamna viata de parlamentar si, categoric, voi face amendamente la Legea bugetului pentru ca Suceava, actualmente, are reale probleme de finantare pe toate domeniile de activitate. Invatamant-zero lei, drumuri, cai de acces, ape si asa mai departe. Toti parlamentarii PNL vor face amendamente.

Am vazut doi lideri locali ai PSD si PDL care dupa expunerea mea la Termica au venit cu pareri separate. Dontu, timp de un an, cand a candidat la Primarie a strigat sus si tare ca la Termica se fura. Limbajul folosit acum de dl Dontu e neadecvat si ca sa consideri o prostie ce face cineva trebuie sa fii la fel de destept ca el si evident, nu e cazul. Joaca din 2012, cand Dontu si-a facut repede valiza si a pus ciorapeii si a plecat la Falticeni dupa ce a pupat ghiulul lui Stan. Dl Dontu nu si-a asumat responsabilitatea de a candida impotriva lui Flutur si a fugit la caldurica in fieful PSD. De acolo unde puteai pune si un levier sa candideze sa poata iesi senator, vine si arunca cu batul in balta sa vada daca se fac cerculete. Ce am cerut eu nu e o prostie. Ei vor o licitatie pentru a vedea cu  ii va fi incredintat transportul si distributia.

Un alt domn, de la PDL, vine si el cu o serie de enunturi care mi se par ingrijoratoare pentru un viitor candidat la primarie. Acesti doi domni, unul presedinte PSD, altul presedinte PDL la organizatiile municipale, fac teoria licitatiei. Sunt de acord cu ei ca e nevoie de asa ceva. Totusi, cred ca nu se poate spune ca nu e treaba noastra cine va castiga. Repet pentru a intelege si acesti doi domni, caci populatia a inteles, ca sustinem preturi corecte.

La Termica, nu am stiut niciodata cat ne costa o gigacalorie si nici cat costa pierderile si cate gauri are sita numita infrastructura si am platit orbeste.”

Deputatul Alexandru Baisanu vrea sa fie convins ca pretul platit de oameni e unul corect.

„Evident ne dorim unul minimal. Primaria nu are drept scop producerea de profit. Expertul cerut de mine ne va spune care sunt pierderile si apoi sa discutam problema transportului de caldura.

Daca tevile sunt ale Primariei si vrea sa faca o SC trebuie sa isi asume fara licitatie asa ceva si sa investeasca in tevile distruse in urmatorii ani. Acum, exista din intamplare o singura SC care are autorizatie de transport a agentului termic, fostul ADREM. Ciudat. Trebuie sa detasam activitatea asta de politic.

Le propun presedintilor de la PDL si PSD sa avem o intalnire si sa discutam in trei pe tema asta si sa ne intelegem la modul foarte serios si sa nu mai facem conferinte de presa care mai de care mai populiste pentru a atrage voturi si dupa aia sa ii lase pe consilierii locali sa voteze in interesul cetateanului si nu populist.

Am avut 4 ani de guvernare PDL, presedinte de CJ. Timp de 2 ani, am strigat ca in gura de sarpe ca PDL impreuna cu Balan, cu Lungu vor fura o gradinita, vor da afara atatia copii. Acum au intrat PDL-isti acolo. Nu stiu cum se face ca timp de 4 ani nu a putut fi renovata de PDL si acum au investit miliarde grele.

Ati luat de la copii si v-ati facut voi o casa frumoasa si nu ati avut bani sa bagati in ea sa o faceti cum trebuie cat erati la guvernare pentru ca nu erati proprietari. Asa veti face si incolo, veti lua Suceava pentru voi.

E jenant si sfidator si strigator la cer. In nici o tara civilizata din lume un partid nu scoate copii din gradinita ca sa isi faca sediu. Maine vor scoate elevii din Liceul „Stefan cel Mare” ca sa isi faca Balan sediu pe banii lui.”


Intră acum și în grupul de