Balan: Deputatii PDL de Suceava si senatorul Flutur au depus pentru bugetul 2014 un numar de 286 de amendamente la 10 ministere


Intră acum și în grupul de

ioan balan 3

Conferinta de presa

Ioan Balan, presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PDL:

Deputatii PDL de Suceava si senatorul Flutur au depus pentru bugetul 2014 un numar de 286 de amendamente la 10 ministere. Vrem continuarea lucrarilor la Centrul Bucovina, parcari de resedinta intre blocuri, parcare supraterana in George Enescu, regularizarea raului Suceava si amenajare zona de agrement, sala pollivalenta si reabilitare cladiri la USV, izolarea termica a blocurilor din Suceava. Prin ceea ce am cerut noi, ar trebui sa se acopere lucrarile la soseaua de centura a Sucevei ca sa fie finalizata in 2014.

Aici, unde avem sediul, a fost candva gradinita, iar acum 5 ani, nici Directia de Sanatate Publica si nici ISJ nu au mai dat aviz de functionare din cauza starii delorabile a cladirii. In conditiile in care gradinita de aici s-a mutat in cadrul gradinitei mama, Aschiuta, si dupa ce s-au facut modernizari si extinderi la cladirea existenta. In urma cu 10 ani, atat PDL cat si PNL si PSD aveau in chirie cate un spatiu de la primarie.

Partidele au avut posibilitatea sa isi cumpere spatiile unde functionau. Cand a venit randul PDL care erau vecini cu PSD, s-a constatat ca spatiul era deja in proprietatea PSD. Ca sa se aplaneze situatia, PSD a tinut in chirie PD. Dupa un proces, PD a fost evacuat din cladire si au recunoscut ca au fost mai iuti de mana si au facut, cu complicitatea celor din primarie. La inceputul lui 2011, am facut cerere de acordare a unui spatiu si s-a aprobat cu majoritatea PDL din CL.

Intre timp, intervine si un interes personal in discutia de azi. Baisanu a vazut o buna oportunitate pentru a face o afacere personala din acest spatiu. A vorbit  cu primarul si cu mai multi decidenti. Chiar si cu noi a vorbit. Atunci nu eram presedintele PDL si contractul expirase. Baisanu, intreprinzator cum il stiti,  trebuie sa fie intrebat atunci cand vorbeste de interesul cetateanului daca nu e vorba de interesul lui. A fost aici la sediu cu constructori si a lasat balta. Ulterior, am depus o cerere la primarie pentru repunerea in spatiu. Am vorbit cu dl Baisanu despre cat de bun sau rau e spatiul si el a spus ca aici nu poate functiona nimic, darminteri o gradinita.  El a spus ca nu il mai intereseaza sa faca ceva din fosta gradinita.

Discutia s-a finalizat ca 3 consilieri de la PNL vor veni in sedinta CL si vor vota. Daca Baisanu nu incalca cuvantul si nu facea publice discutiile, nu vorbeam nimic eu acum. Inainte de sedinta CL, am stiut cum vor vota consilierii PNL si asta in urma discutiilor cu Baisanu. Afacerea personala a lui Baisanu a fost discutata si cu Lungu si cu consilierii PSD si cu mine. Si se intreba cum ar da bine la public sa faca anuntul.

Azi, observam un PNL care coboara sub 20%. Vedem un manager in capul PNL care preocupat fiind de bunul mers al afacerilor personale, nu are timp de partid si asta nu e suparare pentru noi.

Acest spatiu e un bun al Sucevei si nu al PDL. Niciodata, cat voi fi presdinte, nu voi depune cerere de cumparare a spatiului, chiar daca legea ne va permite. Am vazut o smecherie politica. L-am vazut pe Baisanu pozitionat in opozitie cu PDL si PSD. Daca vroiai sa demonstrezi forta, trebuia sa incepi cu oamenii pe care ii ai in administratie. Oamenii aia tipa si stie si el asta. Tot ce scot pe gura pot argumenta cu hartii. Consiliat de oameni de bine, a considerat ca trebuie sa se pozitioneze cumva ca e in coada in sondaje. Cand se gandeste ca mai avea 1000 de voturi si era primar si azi e in coada, depune maldar de amendamente. Cand esti cu 70 % in Parlament la ce iti mai folosesc amendamentele? Prostim lumea cu televizorul ca aratam la TV ce generos e Baisanu cu sucevenii? Si le da amendamente?

Aici poate e buna si o tombola cu amendamentele lui. Vorbim aici doar despre pozitionare la candidatura pentru Primaria Sucevei. Probabil, ca veti mai avea parte de dezvaluiri in zilele urmatoare. Am disponibilitate sa vorbesc si la alte televiziuni decat a lui Baisanu. Cand pui o chestiune pozitiva, la cerere, ca sa fie negativa e foarte complicat. Daca isi propune sa faca din Suceava o mahala, e problema lui. Le spun sucevenilor ca tombola e odata la 4 ani si se da doar un singur obiect. 

Cand va vorbeste Baisanu despre un bine facut tuturor, luati un pahar cu apa si ganditi-va ce interes are el in spate. Nu tin minte sa il fi ajutat eu pe Baisanu cu ceva, dar tin minte cum a facut Lungu pasul direct la PNL in bratele lui Baisanu de parca jucau Hora de Horodniceni. Toata lumea cunoaste cat de implicat sau nu a fost primarul Lungu in sustinerea lui Baisanu la alegerile parlamentare.

Repet, cand Baisanu sustine vreun proiect in interesul cetatenilor, sigur e un interes foarte mare, personal al lui. Trebuie numai sa il descoperim. Ma sperie gandul ca se rupe USL si se construieste marea dreapta la Suceava, cu Baisanu si Balan. Cu el, e extrem de complicat de discutat. Exista insa o discutie de a se face alianta DA si nu asta care e parata, de astazi, care sa dea o guvernare de dreapta si presedintele tarii. Intre Ponta si Antonescu, cu ochii inchisi, aleg Crin Antonescu. Sa fim cinstiti, intr-o oala USL-ista, unde nu mai stii care e rosu si galben, chiar daca faci curatenie de sarbatori, tot ramane mirosul.”


Intră acum și în grupul de