Mii de suceveni la defilarea cu torte si la spectacolul organizat pe esplanada Casei Culturii(VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mii de suceveni au ieşit, joi după amiaza, din case pentru a asista la spectacolul „Suceava, capitala spirituală a Bucovinei” cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România organizat pe esplanada din centrul municipiului unde au evoluat în prima parte, Ansamblul folcloric „Rapsodia Bucovinei” Suceava, şi soliştii vocali: Diana Sacaliuc, Alina Saviuc,Tatiana Harabagiu, Mădălina Senciuc Invitaţi: Andreea Chisăliţă, Laura Haidău, Alexandru Recolciuc, Nicoleta Cojocaru, Lucian Motoveleţ, Radu Sarafim, Doina şi Ciprian Petroaie, iar în partea a doua Ansamblul artistic Ciprian Porumbescu, corala bărbătească Armonia din Constanţa şi artistul popular din Chişinău, Ion Paladi.

ISU defilare torte

În timpul spectacolului pe Casa Culturii a fost proiectat filmul documentar “Bucovina – tradiţii, istorie, personalităţi”, iar pe tot parcursul zilei, pe panoul electronic din apropiere sucevenii au putut afla date despre personalităţi bucovinene şi despre destinul acestei regiuni.

Momentul culminant al serii a fost defilarea cu torţe a formaţiunilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Jandarmeriei care au parcurs traseul Primărie-Esplanada Casei Culturii pe muzica fanfarei Primăriei.

Militarii suceveni au fost aplaudaţi atât de sucevenii care s-au aflat pe traseul defilării cât şi de cei prezenţi în Piaţa „Ştefan cel Mare”. Între cei care au asistat la spectacol şi la defilarea cu torţe au fost preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, subprefectul Constantin Harasim, primarul Ion Lungu şi viceprimarul Gavril Varvara.


Intră acum și în grupul de