Luhan cere retragerea cetăţeniei române deputatului moldovean care a ameninţat România că va pierde Suceava


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a cerut, joi, retragerea cetăţeniei române a deputatului moldovean Artur Reşetnicov care a ameninţat România cu dezmembrarea teritorială şi cu pierderea Iaşiului, Sucevei şi întregii Moldove.

“Afirmaţiile antiromâneşti ale fostului şef al serviciilor secrete de la Chişinău, făcute chiar în ziua deschiderii Summitului de la Vilnius, trebuie să primească imediat o replică fermă din partea autorităţilor române”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan într-un comunicat de presă.

resetnicov

El a arătat că, potrivit presei, Artur Reşetnicov, deputat al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care îi cere preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la retorica unionistă, în caz contrar avertizând că “va trebui ca România să întoarcă ceea ce nu-i aparţine: Iaşiul, Suceava şi întreaga Moldovă de peste Prut”.

Ameninţarea vine la o zi după ce şeful statului român a declarat că următorul proiect naţional, după integrarea în NATO şi în UE, trebuie să fie unirea celor două ţări. Petru Luhan“Mai devreme – nu vă gândiţi mâine – sau mai târziu, acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a spus Traian Băsescu înainte de a pleca la Summitul Parteneriatului Estic, unde se aşteaptă ca Republica Moldova să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

Petru Luhan consideră că autorităţile de la Bucureşti trebuie să sancţioneze afirmaţiile politicianului moldovean retrăgându-i acestuia cetăţenia română, arătând că  Artur Reşetnicov a devenit cetăţean român în baza Ordinului nr. 225/P din 3 mai 2011, emis de Ministerul Justiţiei din România.

 

“Cer Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să îi retragă cetăţenia română lui Artur Reşetnicov, conform articolului 25, alineatul 1, litera a din Legea 21/1991, republicată, care prevede această sancţiune în cazul persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”, a declarat eurodeputatul PDL.

 


Intră acum și în grupul de