Consilierii judeteni si-au dat votul pentru concesionarea unui teren in vederea construirii unui centru de radioterapie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Aleşii judeţeni suceveni au votat, joi, în unanimitate aprobarea întocmirii documentaţiei de atribuire a unei suprafeţe de teren de 1000 de mp în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava în vederea construirii şi dotării unui centru de radioterapie şi pentru o suprafaţă de 648 de mp în vederea construcţiei unei clădiri pentru spaţii de cazare.

CJ Suceava şi-a însuşit, astfel un studiu de oportunitate întocmit de conducerea SJU Suceava pentru construirea şi dotarea unui centru de radioterapie, dar a stabilit ca la întocmirea documentaţiei de atribuire să fie consultaţi patru consilieri judeţeni care reprezintă grupurile politice din consiliu. Este vorba despre consilierii judeţeni Dan Ioan Cuşnir (PSD), Brânduşel Nichitean (PNL), Sorina Barbu (PDL) şi Mihai Artene(PPDD).

sedinta CJ Suceava

 Dan Ioan Cuşnir a arătat că studiul de oportunitate ar fi trebuit să fie mai aprofundat şi că nu există o simulare economico-financiară care să arate avantajul concesionării faţă de parteneriatul public-privat. „E un studiu generalist şi prevede doar generalităţi”, a spus Cuşnir, care a subliniat că se impune construcţia unui centru de radioterapie la Suceava.

Pe de altă parte, consilierul judeţean PDL Cristian Irimie a spus că în acest caz nu se poate vorbi de o afacere a spitalului sau a Consiliului Judeţean, ci este dorinţa de a se construi un centru de radioterapie necesar pacienţilor oncologici. El a subliniat că modul în care se realizează acest serviciu este stabilit de lege, iar finanţarea serviciilor de sănătate este asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate. „Concesionarea este mijlocul prin care se pune în operă, mai repede, un asemenea obiectiv”, a spus Irimie, care a precizat că interesul SJU şi CJ sunt de a construi cât mai repede un asemenea centru.

El a mai spus că legea parteneriatului public-privat nu a fost încă adoptată şi că dacă s-ar aştepta apariţia legislaţiei în acest domeniu, se încheie actualul mandat şi nu se va finaliza această investiţie.

Irimie a recunoscut că cei care investesc în medicină nu sunt „Maica Tereza”, dar că aceştia îşi recuperează investiţia în timp. „Important e cum facem caietul de sarcini pentru cei care doresc să investească acolo”, a mai spus Irimie, care a atras atenţia că „şi în medicină există chinezisme”.

 Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că studiul supus votului aprobă o procedură prin care se realizează acest centru de radioterapie, iar documentaţia de atribuire va fi adoptată tot de consilierii judeţeni. „Vreau ca la Suceava să fie o investiţie serioasă. Ne dorim să fim parteneri cu o companie serioasă”, a spus Nechifor care a arătat că, în prezent, nu este aprobată legea parteneriatului public-privat şi că singura variantă care poate fi luată în considerare este concesiunea.


Intră acum și în grupul de