De 1 Decembrie, la Suceava se va organiza cea mai mare parada militara de dupa 1989


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au pregătit un program special de manifestări pentru a  marca cum se cuvine Ziua Naţională a României. Astfel, duminică, de 1 Decembrie, în municipiul Suceava se va organiza cea mai mare paradă militară de după 1989, urmând să participe la defilare trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI . La parada militară vor fi prezentate TAB-uri, artilerie tractată, autospeciale de transmisiuni, dar şi tehnică de intervenţie a Poliţiei Suceava, ISU Suceava, Inspectoratului de Jandarmi, Poliţiei de Frontieră şi SRI. După defilare, sucevenii vor putea vedea tehnica militară care va fi expusă în zona din faţa Palatului Administrativ din Suceava.

lungu, nechifor, sinescu

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pe lângă defilarea formaţiunilor MApN, MAI şi SRI, zona va fi survolată şi de trei avioane de mici dimensiuni, colorate în roşu, galben şi albastru, care vor lansa fum în cele trei culori ale steagului naţional. Un număr de 5000 de steaguri tricolore, cu versurile imnului naţional, vor fi distribuite sucevenilor prezenţi la paradă pentru ca toţi să intoneze Imnul României.

În aceeaşi conferinţă de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că pentru prima dată, Primăria va oferi fasole cu ciolan şi vin dar şi fasole de post, fiind pregătite 5000 de porţii de fasole şi 300 de litri de vin. Pentru a nu se crea îmbulzeală, porţiile de fasole vor fi distribuite în două puncte care sunt marcate de jandarmi.

Totodată, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că pe parcursul zilei de 1 Decembrie, în zona centrală a municipiului Suceava vor fi restricţii de circulaţie, dar că au fost create rute ocolitoare pentru cei care doresc să tranziteze.

 Astfel, restricţiile de circulaţie vor fi între orele 11 -17 din zona Policlinicii Areni până în zona semaforizată spre strada Mirăuţi, iar pe parcursul întregii zile în zona spre esplanada centrală.

 Cei care doresc să ajungă în Ipoteşti sau Bosanci vor circula pe strada Alexandru cel Bun, iar cei care vin dinspre aceste localităţi, pe strada T. Vladimirescu şi apoi pe o bandă cu sens unic pe contrasens, pe bulevardul principal.

 Primarul Sucevei a menţionat că duminică seara se vor aprinde instalaţiile de iluminat de sărbători, iar apoi va fi organizată o defilare cu torţe pe străzile oraşului.

 Totodată, pe esplanada din centrul oraşului se va dansa Hora Unirii în care sunt invitaţi să se prindă toţi sucevenii.


Intră acum și în grupul de