Vezi ce spune presedintele CJ Suceava despre colaborarea cu Ucraina, dupa ce aceasta a refuzat sa semneze acordul de asociere cu UE


Intră acum și în grupul de

„Salut decizia de la Vilnius chiar dacă nu e prea ceea ce ne aşteptam”, a declarat, vineri, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, precizând că doar Republica Moldova şi Georgia au semnat Acordurile de Asociere cu UE. Într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat speranţa că, după perioada de întrerupere a negocierilor, Ucraina va stabili un calendar clar în vederea asocierii cu UE.

nechifor4

 Potrivit lui Nechifor, judeţul Suceava va încerca, în cadrul colaborării transfrontaliere, să continue o bună cooperare cu regiunile Ivano Frankivsk şi Cernăuţi din Ucraina şi cu mai multe raioane din Republica Moldova cărora să li se transmită informaţii despre dificultăţile pe care şi România la întâmpinat la aderarea la UE.

 Şeful administraţiei judeţene a mai spus că, în calitate de beneficiar al programelor europene transfrontaliere, doreşte o clarificare cât mai rapidă a Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova-Ucraina care va căpăta o componentă nouă, fiind împărţit în două programe România-RepublicaMoldova şi România-Ucraina. „Suceava este eligibilă atât pe programul cu Ucraina cât şi cu Republica Moldova. Ceea ce am sădit prin proiectele anterioare trebuie să meargă mai departe, să întărim relaţiile de vecinătate”, a spus Cătălin Nechifor.

 Republica Moldova şi Georgia, reprezentate de premierul Iurie Leancă şi, respectiv, preşedintele Ghiorghi Margvelaşvili, au parafat, vineri, la Vilnius Acordurile de Asociere cu UE.

 Liderii europeni nu au reuşit, joi seară, să convingă Ucraina să semneze un acord de asociere cu UE. „Din nefericire, se pare că argumentele în favoarea semnării nu au ajuns la preşedintele Viktor Ianukovici”, a declarat pentru AFP preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite.

 Ucraina intenţionează să semneze un Acord de Asociere cu UE într-un „viitor apropiat”, a declarat, vineri, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, după ce a refuzat să semneze un astfel de acord la summitul de la Vilnius.


Intră acum și în grupul de