Reabilitarea si modernizarea sectiilor de Cardiologie si ORL si a farmaciei Spitalului Judetean, finalizate


Intră acum și în grupul de

Secţiile de Cardiologie şi ORL, precum şi farmacia cu circuit închis din cadrul  SJU Suceava, care au fost incluse într-un proces de reabilitare şi modernizare, au fost inaugurate, vineri, valoarea investiţiilor pentru reabilitarea spaţiilor şi dotarea cu aparatură medicală fiind de aproape trei milioane de lei.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, vineri, că reabilitarea şi modernizarea celor două secţii, precum şi a farmaciei spitalului se înscrie în amplul proces de modernizare a unităţii ce a început în urmă cu aproape patru ani.

laborator spital

Nechifor Rambu Motan Bradatan Spital

Lucrările de amenajare şi igienizare a noului spaţiu al farmaciei cu circuit închis din cadrul SJU Suceava au costat 311 390 de lei şi au vizat, printre altele, recompartimentarea spaţiilor, dotarea cu mobilier, realizarea instalaţiilor electrice şi sanitare sau înlocuirea tâmplăriei. Farmacia funcţionează  în program semipermanent, iar consumul lunar mediu de medicamente este cuprins între 1.200 000 de lei şi 1 500 000 de lei.

Farmacistul şef Marieta Panait a spus că farmacia cu circuit închis asigură asistenţa cu medicamente a pacienţilor internaţi în SJU Suceava,  asigură medicamentele pentru pacienţii internaţi pentru afecţiunile cuprinse în programele naţionale de sănătate, dar şi pentru Ambulatorul pentru programele naţionale de oncologie, endocrinologie şi boli cu transmitere sexuală.

Înfiinţată în urmă cu 20 de ani, Secţia de Cardiologie din cadrul SJU Suceava a fost inclusă în programul de modernizare şi reabilitare, fiind executate lucrări de recompartimentare a saloanelor şi amenajare a spaţiilor, modernizarea instalaţiilor electrice şi sanitare, înlocuirea tâmplăriei, montarea instalaţiilor de alarmă pentru pacienţi şi a senzorilor de fum. Totodată, secţia a fost dotată cu mobilier nou, iar concomitent cu reparaţiile capitale au fost achiziţionate 10 monitoare pentru supravegherea funcţiilor vitale a pacienţilor internaţi în sectorul de terapie intensivă cardiologică şi o staţie centrală de supraveghere  la care sunt cuplate monitoarele respective.

Totodată, au fost achiziţionate şi 10 console pentru fluide medicale, precum şi sisteme de iluminare directă sau indirectă.

Valoarea reparaţiilor capitale, precum şi cea a aparaturii şi mobilierului cu care a fost dotată Secţia de Cardiologie a SJU Suceava este de aproximativ 900 000 de lei.

Şeful Secţiei de Cardiologie, dr. Mihai Creţeanu, a spus că, anual, în această secţie sunt internaţi între 1600 şi 2100 de pacienţi.

EL a apreciat că pentru Secţia de Cardiologie cea mai  mare realizare a conducerii SJU Suceava o reprezintă încheierea contractului cu laboratorul de cardiologie şi radiologie intervenţională, contract susţinut financiar atât de SJU Suceava, cât şi de Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava întrucât pacienţii cu infarct miocardic acut pot fi trataţi la Suceava fără a se mai pierde timpul cu transportul lor la o clinică de specialitate din Iaşi.

El a spus că în ultimele 12 luni un număr de 182 de pacienţi cu infarct miocardic acut au fost trataţi cu rezultate foarte bune la Suceava.

O altă investiţie importantă o reprezintă reabilitarea şi modernizarea Secţiei ORL şi a celor două săli de operaţii pentru intervenţiile chirurgicale din sferele oto-rino-laringologie şi oro-maxilo-facială.

Şeful Secţiei ORL, dr. Corneliu Dumitrescu a spus că, anual, în această secţie au fost realizate, în medie, peste 1100 de intervenţii din care aproximativ 75 la sută din sfera ORL, iar 25 la sută din sfera OMF.

cardiologie spital

Valoarea lucrărilor efectuate la secţia ORL este de 1 073 986 de lei, iar cea a dotărilor cu aparatură medicală este de 1 714 622 de lei.

Managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu, a spus că pentru anul 2014 se are în vedere extinderea şi recompartimentarea secţiei de neurologie, precum şi dotarea acesteia cu aparatura necesară şi realizarea unei unităţi de urgenţe neurovasculare.

Râmbu a spus că speră ca până la jumătatea anului 2014 să fie achiziţionat şi instalat un computer tomograf performant.

El a arătat că unul din principalele obiective ale SJU Suceava îl reprezintă realizarea Centrului de Radioterapie, proiectul fiind aprobat de Consiliul Judeţean Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor i-a felicitat pe toţi cei care şi-au adus aportul la realizarea acestor investiţii în SJU Suceava, apreciind că o parte din lucrări au fost finalizate mai repede decât termenul prevăzut şi a arătat că toate obiectivele propuse anul trecut pentru 2013 au fost realizate.

Nechifor a spus că prin investiţiile realizate s-a mărit considerabil confortul pacienţilor arătând că este nevoie de o mai bună strategie de comunicare astfel încât pacienţii din judeţul Suceava să cunoască în detaliu condiţiile de cazare şi serviciile medicale oferite de SJU Suceava, precum şi realizarea unui pachet medical complex care să fie popularizat.

El a spus că una din investiţiile majore pentru 2014 o reprezintă realizarea Centrului de Radioterapie la SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de