Drum judetean care face legatura intre DN 17 si Izvoarele Sucevei spre frontiera cu Ucraina, modernizat cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, a fost recepţionat proiectul de modernizare a DJ 175-Pojorâta –Izvoarele Sucevei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013,  cu 8,402 milioane de lei, se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

Sursa citată precizează că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost prezent în localitatea Moldova Suliţa, unde a avut loc recepţia proiectului, şi a apreciat că lucrările la acest obiectiv de investiţii sunt de calitate foarte bună şi de referinţă pentru judeţ, iar structura din beton va permite în perioada următoare o utilizare eficientă.  „Aici, avem şi trafic greu pentru că e zonă de munte, e zonă de transport cu gabarit ridicat, însă această combinaţie care presupune şi şanţuri de protecţie laterală, presupune şi structură din beton ne asigură toate condiţiile ca această structură să poată fi folosită”,  a declarat Nechifor.

drum

El a menţionat că CJ Suceava va accesa prin acelaşi program european de cooperare cu Ucraina finanţare pentru finalizarea modernizării până în punctul de frontieră. „Astăzi, putem spune cu certitudine că de la intersecţia cu drumul DN17, de la Pojorâta spre Izvoarele Sucevei avem tronson legat fiind vorba de câteva localităţi importante, Pojorâta, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, care de ani de zile au fost lăsate cumva mai deoparte. Preocuparea a fost ca din aceşti bani care sunt pe legătura cu Ucraina să putem fructifica o investiţie foarte importantă, şi cred, aşteptată de cei care trăiesc în aceste localităţi”, a spus Nechifor.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-a aflat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, directorul Direcţiei Judeţene Drumuri şi Poduri, Avădănii Radu, dirigintele de şantier şi constructorul.


Intră acum și în grupul de