Salile de terapie pentru copiii cu autism din cadrul DGASPC Suceava au fost dotate cu jocuri si jucarii


Intră acum și în grupul de

autism 2

20 de tineri bolnavi de autism de la Centrul de recuperare pentru copiii cu autism, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, au primit, marţi, jocuri de socializare interactive şi jucării personalizate oferite de poliţiştii de prevenire. Potrivit unui comunciat de presă al IPJ Suceava, jucăriile şi jocurile cu care au fost dotate toate sălile de terapie au fost procurate prin intermediul poliţiştilor suceveni cu sprijinul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea I Suceava (IPA – Regiunea 1 Suceava).

„După minute de tatonare, tăcere şi neîncredere, copiii bolnavi de autism au intrat în dialog stingher cu poliţiştii. Cele câteva sunete vocale şi exclamaţii denotă afecţiune şi dorinţă de a sparge bariere preconcepute cu privire la statutul şi dezvoltarea acestor tineri.  S-au purtat, de asemenea, discuţii cu personalul care lucrează în cadrul centrului, fiind accentuate aspectele cu privire la riscul victimal al tinerilor cu dizabilităţi şi procedeele speciale de promovare a recomandărilor cu caracter preventiv.

autism 2

Adaptarea mesajului preventiv în funcţie de specificitatea elementelor impuse de grupul ţintă, identificarea unor mijloace de comunicare adecvate, constituie elemente esenţiale în implementarea conceptului preventiv”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de