„Oamenii anului 2013” au fost premiati la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Oameni, firme şi organizaţii care s-au distins prin performanțe, prin activitate în sprijinul comunităților din zona Câmpulung Moldovenesc sau prin eforturile de promovare a Bucovinei au fost premiate, duminică, în cadrul unei ceremonii organizate de Asociația Media Civica din Câmpulung Moldovenesc.

serban

Premierea a fost una simbolică, structurată pe trei secțiuni: acordarea unor diplome de excelență pentru întreaga activitate, acordarea titlurilor de ”Oamenii anului 2013” pentru rezultate obținute în anul curent și acordarea unor diplome de onoare persoanelor și agenților economici care au sprijinit constant și discret acțiunile civice și umanitare organizate în comunitățile din zonă. ”Ideea s-a născut din dorința noastră de a oferi deopotrivă recunoaștere celor care ajută comunitatea din toate puterile lor, cât și o bucurie publicului larg. După cum ați observat pe diplome, nu am premiat funcții, ci oameni, oameni de valoare de toate felurile, de toate vârstele, de toate națiile, de toate culorile politice. Noi pornim de la ideea că numai împreună trebuie și putem să facem viața comunităților noastre mai bună. Chiar dacă premierea a fost doar simbolică, totul a fost organizat exclusiv din fonduri private și oferit din inimă. Și după cum ați văzut am avut un public cald, minunat, capabil să aprecieze valoarea semenilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Asociației Media Civica, ing. Constantin Gabriel Șerban.

oamenii anului campulung

Printre cei premiați s-au numărat parlamentari de toate culorile politice, sportivi, scriitori și publiciști, oameni de cultură și oameni de turism, persoane cu merite deosebite în administrația locală și oameni de afaceri. Printre aceștia s-au numărat parlamentarii Gheorghe Flutur, Steliana Miron, Neculai Bereanu și Radu Surugiu, mediatorul Vasile Vargan, oamenii de afaceri Nicolae Troașe și Ioan Baciu Țaran, președintele GAL Bucovina de Munte, Bogdan Codreanu, sportivul Vlad Damian, jurnalistul Artemisia Ignătescu, dar și instituții sau organizații cu rezultate excelente, precum Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” și Clubul Femina.

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a ținut să mulțumească în context primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, și tuturor oamenilor din administrația locală din zonă, indiferent de culoarea lor politică, precum și cetățenilor care s-au implicat în toate domeniile pentru sprijinirea comunității. Nu au fost uitați de asociația câmpulungeană nici străinii care au afaceri în zonă, la această ediție fiind selectați pentru premiere omul de afaceri italian Carlo Marchisio, investitorul chinez Wang Xiaohai și omul de afaceri turc Yusuf Akyurek. De asemenea, pentru întreaga activitate politică discretă și eficientă, liberalului câmpulungean Dumitru Văideanu i-a fost acordată in memoriam diploma de excelență.

oamenii anului campulung (1)

Evenimentul a avut loc cu sprijinul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu și a fost completat cu momente artistice susținute de Grupul folcloric bărbătesc ”Piatra Șoimului”, solista de muzică populară Daniela Mândrilă, formația suceveană ”Odyssey” și un grup de tineri talentați de la Clubul Copiilor și Elevilor din Câmpulung Moldovenesc, instruiți de Ciprian Bârsă.

Pentru că momentul festiv a coincis cu sărbătoarea națională de 1 Decembrie, organizatorii, cu sprijinul firmelor ”Aqua Carpatica”, ”Cosmos Niga” și al cunoscutului producător de mezeluri tradiționale Ioan Baciu Țaran au oferit publicului prezent și un mic ospăț popular cu fasole la cazan, vin fiert și alte bunătăți în stil rustic.

Asociația Media Civica este o organizație apolitică și neguvernamentală, cu caracter civic și umanitar. Organizația a fost înființată recent la Câmpulung Moldovenesc, reunește jurnaliști, oameni de afaceri, politicieni de diferite orientări, avocați, tineri cu preocupări ecologice și acționează sub deviza ”Sprijin pentru oameni și natură”.


Intră acum și în grupul de