Festivalul de datini si obiceiuri din municipiul Suceava greu de mutat din 27 decembrie in 30 decembrie


Intră acum și în grupul de

Festivalul de datini şi obiceiuri „După datina străbună” care urmează să se desfăşoare în municipiul Suceava se va organiza în 27 decembrie şi nu în 30 decembrie cum au propus autorităţile motivând că ziua de 27 decembrie ar urma să fie declarată zi liberă.

Festivalul obiceiurilor de iarna28

Organizarea festivalului în data de 27 decembrie a fost stabilită şi prin proiectul „Crăciun în Bucovina” care se realizează în baza unui program cu finanţare europeană, iar în 30 decembrie sunt prevăzute manifestări similare în Vatra Dornei, Rădăuţi şi Gura Humorului ceea ce presupune că ori aceste manifestări vor trebui decalate, ori cea din municipiul Suceava se va desfăşura la data stabilită iniţial de 27 decembrie.

Mai mult, formaţiunile de colindători şi de urători care au fost invitate să participe la festivalul din Suceava au confirmat prezenţa pentru 27 decembrie, în alte zile unele fiind implicate în alte proiecte.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, declarase luni că s-a discutat ca festivalul de datini şi obiceiuri să fie organizat în 30 decembrie şi nu în data de 27 decembrie când e zi liberă în ţară.

Festivalul obiceiurilor de iarna10

Potrivit programului festivalului anunţat de Consiliul Judeţean Suceava, în 27 decembrie, la ora 11, începe Parada măștilor, urmată la ora 13 de deschiderea oficială, iar de la 13.20 şi până la ora 20 se vor perinda pe scena din centrul municipiului Suceava diverse formaţii din toate zonele etnografice ale judeţului.


Intră acum și în grupul de