Brazi de Craciun in valoare de peste 7.000 de lei, confiscati de politistii suceveni, in cadrul actiunii nationale „Pomul de Craciun 2013”


Intră acum și în grupul de

 

La nivelul Poliţiei Române se desfăşoară în această perioadă Planul de Acţiune ,,Pomul de Crăciun”. Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava la data de  05.12.2013, ora 12.30, polițiștii din cadrul Postului de poliție Vama și personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Vama, i-au depistat, într-o pădure particulară din zona denumită ”Pârâul lui Pușcă”  pe F.Cristian, de 37 ani, F.Gheorghe, de 56 ani, F.Costel, de  19 ani și F.Marian, de  18 ani, toți din comuna Vama, care transportau în spate patru sarcini cu pomi de Crăciun.

În urma inventarierii s-a constatat faptul că cele  4 persoane au tăiat și sustras 38 de pomi de Crăciun specia brad, cu o valoare calculată de reprezentanții I.T.R.S.V. la suma de 7.600 lei.

În cauză se fac cercetări în vederea identificării proprietarului pădurii, pentru care nu este încheiat contract de pază, stabilirea prejudiciului exact precum și pentru  încadrarea juridică a faptelor.

Numai în ultimele două zile au fost confiscaţi peste 300 brazi de Crăciun, fapt pentru care atragem încă o dată atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun să se desfăşoare în deplină legalitate.

 


Intră acum și în grupul de