O suceveanca a castigat Premiul de Popularitate in cadrul celui mai mare concurs national pentru tinerii designeri!


Intră acum și în grupul de

Silvia Paval_castigatoare Premiul de PopularitateHenkel România, prin marca Perwoll, a anunţat câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului naţional de schiţe de design vestimentar, „Like New Designers by Perwoll”, informează într-un comunicat de presă, Daniela Spiridonescu, GMP PR.

Premiul de Popularitate, o noutate a acestei editii, a fost acordat colectiei celei mai apreciate de către public, „Catharsis”, propusă de Silvia Pavăl din Suceava.

Premiul de Popularitate a fost acordat colecției „Catharsis”, creată de Silvia Pavăl, datorită celor peste 4.500 de voturi de încredere primite din partea publicului, pe www.atelierperwoll.ro, platforma online a concursului.

Câștigătoarea acestui premiu va fi recompensată cu o întâlnire de lucru (workshop privat gratuit) cu fashion designer-ul Adelina Ivan, pentru consiliere în dezvoltarea unei cariere în domeniul designului vestimentar.

Silvia Pavăl, câștigătoarea Premiului de Popularitate, este studentă la Universitatea Națională de Arte din București, secția Modă, anul I și este pentru prima data când a participat la o competiție de profil, din dorința de a se afirma.

În document se arată că juriul competiţiei a fost alcătuit din: Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Pălie (stilist de modă), Mirela Bucovicean (fondator Molecule F) şi Constantin Vasile (reprezentant Henkel România, divizia Detergenţi). Criteriile de jurizare au inclus – respectarea temei, originalitatea conceptului şi potenţialul vandabil al creaţiilor.

Aflat la a doua ediție, concursul naţional de schiţe de design vestimentar organizat de Perwoll s-a bucurat de un număr impresionant de înscrieri, de trei ori mai mare față de anul trecut – și care se pot vedea pe pagina competiţiei. Cei 214 de participanţi din acest an, atât persoane cu studii de profil, cât şi tineri amatori, au propus 10-15 schiţe prêt-à-porter, pe tema „tendințe alb-negru”.

Prima ediţie a concursului, organizată de Perwoll în 2012 pe tema “culori”, a fost câştigată de tânărul designer clujean Cătălin Vălean, cu colecţia “Tranziţii”. Premiul acordat de Perwoll a reprezentat prima susținere în debutul său ca tânăr designer și a anticipat succesul de care se bucură acum datorită talentului său. La numai un an după, el a devenit un nume cunoscut în lumea modei – în prezent, lucrează la o companie de modă în Germania și recent a câștigat Best Young Designer în cadrul Elle Style Awards 2013.


Intră acum și în grupul de