Femeie de 77 de ani din Suceava, inselata de un fals avocat ce i-a spus ca fiul ei a accidentat o persoana

O femeie în vârstă de 77 de ani din municipiul Suceava a sesizat poliţia că ar fi fost înşelată cu 5.000 euro şi 20.350 lei. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, poliţiştii au stabilit că femeie a fost apelată telefonic, în perioada 3-5 decembrie, de mai multe ori, de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său, care locuieşte în Marea Britanie şi care ar fi accidentat o persoană ce necesită îngrijiri medicale.

Falsul avocat a convins-o pe femeie să-i trimită sumele de bani prin servicii bancare. În acest caz poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Într-un alt caz de înşelăciune, petrecut duminică, un bărbat de 85 de ani, tot din municipiul Suceava a reclamat că a fost înşelat cu 300 lei şi 410 euro.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că duminică, în timp ce se deplasa pe str.Leca Morariu din municipiul Suceava, bărbatul a fost abordat dintr-un autoturism de o femeie care a reuşit să-i câştige încrederea, declarând că îl cunoaşte pe fiul acestuia şi alte rude ale acestuia. Apoi spunând că este medic şi se deplasează spre vama Siret pentru a ridica echipamente medicale, femeia i-a solicitat să-i împrumute 300 lei, ca să plătească vama. Întrucât bărbatul nu avea această sumă la el, la propunerea femeii, a fost de acord să se deplaseze împreună la domiciliul său. Ajungând cu maşina în spatele blocului, şoferul a rămas la maşină, iar bărbatul, însoţit de femeie şi de un alt bărbat, au intrat în casă, unde se afla şi soţia suceveanului. Aici femeia a luat-o pe soţia bărbatului pentru a discuta în bucătărie, în timp ce soţul ei, împreună cu celălalt bărbat au mers în sufragerie, unde i-a înmânat suma de 300 lei. În timp ce se afla în bucătărie cu soţia bărbatului, femeia necunoscută a indus-o în eroare, în acelaşi mod, pretinzând că se cunoaşte cu fiul şi cu sora acesteia, determinând-o să-i dea un inel de aur de 2,5 grame şi suma de 410 euro, lăsându-i drept garanţie 2 inele şi o brăţară din aur, care s-au dovedit a fi confecţionate din metal obişnuit.

IPJ Suceava atrage atenţia asupra sucevenilor să nu dea curs solicitărilor de trimitere de bani subliniind că deşi a atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt ce ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care unele manifestă superficialitate în adoptarea unui comportament preventiv.

„Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, IPJ Suceava vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani.

De regulă, pentru a fi credibili, suspecţii se dau drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici, şi solicită telefonic bani, susţinând că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie urgent de bani pentru spital, sau au fost reţinute de poliţie, iar sumele de bani reprezintă onorariul sau trebuie să acopere pagubele produse în accident”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.