Sute de brazi de Craciun taiati ilegal depistati de politistii suceveni


Intră acum și în grupul de

 

Poliţiştii suceveni continuă acţiunile în teren pentru depistarea celor care taie ilegal brazi de Crăciun după ce până vineri au fost confiscaţi deja peste 350 de pomi de iarnă.

Poliţia Suceava a informat că sâmbătă o patrulă de pe raza oraşului Liteni a oprit în trafic, pe un drum comunal, un atelaj hipo, tras de un cal, condus de un barbat, Andrei C., de 67 ani, din comuna Slatina, care transporta 20 pomi de Crăciun nemarcaţi, pentru care nu deţinea documente de provenienţă sau transport. El a declarat că a cumpărat pomii de la o persoană din comuna Slatina, în scop de revânzare.

brazi craciun

Căruţaşul a fost sancţionat conform Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar brazii au fost confiscaţi, fiind predaţi Ocolului Silvic Dolhasca în vederea continuării verificărilor.

Anterior, în cursul zilei de vineri, poliţiştii i-au prins în flagrant pe Vasile , de 37 ani, din comuna Burla şi Gavril A., de 44 ani, din comuna Volovăţ, care au tăiat şi sustras mai mulţi arbori de pe terenul unei femei în vârstă de 74 ani, din comuna Volovăţ, situat pe raza aceleiaşi localităţi. În urma verificărilor efectuate a rezultat că cei doi au tăiat 28 arbori, în volum total de 13,49 mc şi valoare totală de cca. 1.200 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetaţi şi pentru tăiere ilegală şi furt de arbori.


Intră acum și în grupul de