Craciun in Bucovina 2013: Grigore Lese va sustine un concert de Craciun la Suceava


Intră acum și în grupul de

afis lese craciun 2013 400Sala Auditorium „Joseph Schmidt” din incinta Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va găzdui duminică, 15 decembrie 2013, de la ora 17.00, un Concert de Crăciun susţinut de reputatul rapsod popular Grigore Leşe, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Potrivit sursei citate, Leşe va susţine cel de-al doisprezecelea spectacol organizat de instituţia muzeală suceveană.

Născut la 20 februarie 1954, în Maramureş, în satul Stoiceni, Grigore Leşe, a absolvit studiile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), în prezent fiind doctor în Muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București și al Universității de Muzică din capitală.

Repertoriul său, constituit din melodii vechi, provine din folclorul autentic al zonei, marcând evenimente importante din viața omului, arătându-şi talentul şi prin faptul că ştie să cânte la diverse instrumente muzicale.

Concertul de colinde pe care maestrul Leşe îl va susţine pe scena de la Suceava face parte din seria manifestărilor cuprinse în amplul program Crăciun în Bucovina 2013.

Intrarea la spectacol este liberă!


Intră acum și în grupul de