Voluntarii Salvati Copiii continua Campania “Bun venit pe lume”, la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat sâmbătă, 19 octombrie, campania „Bun venit pe lume!” prin care îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu 25 de incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe, dar şi informarea publicului asupra nevoii de implicare în reducerea mortalităţii infantile la noi în ţară, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, preşedintele Salvaţi Copiii – filiala Suceava.

Potrivit sursei citate, conceptul  creativ al campaniei are ca simbol un body de nou-născut. Astfel, 1.900 de body-uri, reprezentând numărul mediu de decese înregistrate la nivel național în rândul bebeluşilor, au fost amplasate în Bucureşti și în cele 13 filiale ale organizaţiei.

Filiala Suceava derulează campania în județele Suceava și Botoșani. În județul Suceava campania este derulată pentru dotarea cu un incubator de transport a maternității Spitalului din Vatra Dornei, incubator care să deservească Bazinul Dornelor și zona Câmpulung Moldovenesc.
În zilele de 14 și 15 decembrie 2013, s-a derulat în Vatra Dornei campania stradală, în parteneriat cu Primăria Vatra Dornei și Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei.

În urma campaniei stradale s-a colectat suma de 4.000 lei, cu sprijinul a 60 de voluntari de la Consiliul Elevilor din cadrul Liceului Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei și Salvați Copiii Suceava.

“Dorim să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie: fiecărei persoane care a donat, contribuind astfel la şansa la viaţă a copiilor născuți prematur, partenerilor noştri şi, nu în ultimul rând, voluntarilor Liceului Teoretic << Ion Luca >>  din Vatra Dornei și Salvaţi Copiii filiala Suceava pentru energie şi efortul depus în aceste zile. Prin campania << Bun venit pe lume! >> dorim să acordăm un ajutor maternităţilor prin dotarea acestora cu incubatoare, deoarece majoritatea copiilor care mor în primul an de viaţă sunt copiii născuţi prematur. Am ales să dotăm maternitatea din cadrul Spitalului din Vatra Dornei cu un incubator de transport deoarece, la nivel județen, există un singur incubator de transport care este localizat la Sptalul Județean Suceava iar pentru un copil născut în Vatra Dornei sunt necesare minim 6 ore pentru a putea ajunge la secția de neonatologie a Spitalului Județean, în condițiile în care fiecare secundă este importantă pentru salvarea vieții. Prin achiziționarea acestui incubator, timpul de transport se reduce la 2 ore, crescând astfel șansele de supraviețuire”, a spus Camelia Iordache.

Contribuţii în bani se mai pot face trimiţând sms la numărul 8833 sau pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume/  până la încheierea campaniei, în 15 ianuarie 2014.

Campania „Bun venit pe lume” continuă cu strângerea de fonduri prin evenimente organizate în mai multe localităţi din ţară, dar şi prin comunicarea numărului de sms la care se pot face donaţii, prin spot TV, radio şi online.

Despre „Fiecare Copil Contează”

Până în acest moment, prin programul „Fiecare Copil Contează”, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat echipamente medicale pentru 15 maternități din țară.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8471 decese în 1990, 2250 în 2009 şi, respectiv, 1812 în 2012, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

Parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol – Reckitt Benckiser România – „Fiecare copil contează” – îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada           2010 – 2015.

Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din oraşele: Pitești, Bacău, Brașov, 3 maternități în București, Buzău, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Petroșani, 2 maternități în Iași, Târgu-Mureș, Roman, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra Dornei, 2 maternități în Timișoara, Vaslui și Focșani.

Campania “Bun venit pe lume” continuă cu strângerea de fonduri prin evenimente ce vor fi organizate în următoarea perioadă, dar şi prin comunicarea numărului de sms la care se pot face donaţii, prin spot TV, radio şi online.


Intră acum și în grupul de