Machiaj in tendinte pentru Revelion 2014: sfaturi si idei de la make-up artistii suceveni


Intră acum și în grupul de

Trecerea dintre ani reprezinta pentru multe dintre doamne si domnisoare prilejul perfect de a-si etala ultima tinuta achizitionata, de a se reintalni cu persoanele dragi, de a socializa, toate astea sub masca unui machiaj impecabil, care sa atraga privirile, care sa le arate mai tinere, mai frumoase si de ce nu, mai naturale. Şi pentru ca un machiaj reusit contribuie la conturarea feminitatii si a frumusetii, NewsBucovina.ro a apelat la cei mai in voga make-up artisti suceveni ai momentului, pentru a afla ultimele noutati si tendinte in realizarea unui machiaj reusit, special conceput pentru noaptea de Revelion.

Oana Sulugiuc

OANA SULUGIUC, make-up artist la Salonul GLOW Beauty Place din Suceava, a tinut sa puncteze, inca de la inceputul discutiei, ca tendintele in materie de machiaj din sezonul toamna-iarna 2013-2014 se bazeaza in primul rand pe un ten perfect. In aceasta perioada a anului, climatul este un factor care influenteaza major aspectul tenului. “Pentru a obtine un machiaj reusit in seara de Revelion, trebuie sa fim atente cum ne ingrijim tenul in sezonul rece”, a subliniat Oana Sulugic, precizand ca toamna-iarna este perioada cea mai potrivita pentru exfolianti si peelinguri, iar produsele de ingrijire si cele de machiaj trebuie sa fie mai emoliente, mai hranitoare, pentru a evita uscarea si descuamarea pielii, probleme specifice sezonului rece.

Pentru noaptea de Revelion 2013, putem opta si pentru un machiaj seducator, care nu poate fi dat decat de un ten perfect, eyeliner si buze rosii! Pentru acesta este indicata utilizarea unui eyeliner fluid care se aplica din exterior spre interior, dunga fiind mai groasa si ascendenta spre exterior, mascara, contur de buze in nuanta rujului, blush bronze si ruj Rosu”, a explicat make-ul artistul de la Salonul GLOW Beauty Place.

Laura Crasuleac

Legat de machiajul de Revelion, cunoscutul make-up artist LAURA CRASULEAC  le-a transmis cititoarelor NewsBucovina.ro:

Suntem in pragul  sarbatorilor si cu siguranta v-ati gandit deja la tinutele pe care le veti purta in serile de Craciun si in special in noaptea de Revelion, unde cu toate ne dorim sa stralucim si sa atragem toate privirile. Dar v-ati gandit la stilul de machiaj potrivit acestor evenimente? Daca raspunsul este nu, atunci vin in ajutorul dumneavoastra cu trei propuneri de make-up.

Sigur ca unele dintre dumneavoastra nu sunteti adeptele unui machiaj strident si preferati un stil cat mai delicat, de aceea am o propunere si pentru doamnele si domnisoarele care prefera doar sa-si evidentieze frumusetea naturala.

NATURAL LOOK

Laura

Desi este un machiaj simplu si usor de realizat, aveti grija sa nu incarcati tenul si sa para ca o masca.

Dupa cum stim deja, tenul trebuie pregatit corespunzator inainte de a ne machia. Incepem prin curatarea, tonifierea si bineinteles hidratarea tenului, dupa care putem incepe machiajul. Vom aplica un primer pentru ten, apoi uniformizam toata suprafata fetei cu un fond de ten, de preferat fluid. Aplicam o pudra pulbere pentru fixarea fondului de ten si pentru matifiere. Sprancenele se contureaza intr-o nuanta mai deschisa decat nuanta parului. Aplicam un primer pe pleoape, dupa care pentru un efect de marire al ochilor trasam banana cu un fard maro deschis. Pe pleoapa mobila aplicam un fard ivoire mat sau satinat, dupa preferinte. In coltul intern al ochilor vom folosi un fard satinat intr-o nuanta deschisa pentru iluminarea si marirea ochilor. In continuare vom trasa un contur la baza genelor superioare de la jumatate catre exterior cu un fard maro, sau de ce nu, cu un creion khol negru pentru a reda o privire mai intensa. Aplicam gene false fir cu fir, pentru un look cat mai natural.

Buzele le vom contura intr-o nuanta calda, un roz pal sau piersica, dar vom folosi un ruj hidratant pentru ca este sezonul rece, iar buzele noastre trebuie ingrijite corespunzator. La final aplicam blush-ul in nuanta piersicii”, a explicat Laura Crasuleac.

YES to RED LIPS

Laura

Make-up artistul sustine ca buzele rosii au fost si vor ramane pentru mult timp in trend, iar acest look sexy si seducator pune in valoare atuurile fizice ale femeii si garanteaza faptul ca aceasta nu va trece neobservata la petrecerea de Craciun.

Vom incepe prin aplicarea unei creme hidratante specifica tipului dumneavoastra de ten, iar apoi un primer cu efect iluminator. Aplicam un fond de ten cu acoperire medie, iar apoi folosim, dupa caz, o crema corectoare. Dupa ce structuram fata, aplicam pudra pulbere pentru fixarea fondului de ten.

Sprancenele se contureaza usor cu un creion, iar cu ajutorul unei pensule pentru sprancene redam o forma cat mai naturala a acestora. Machiajul ochilor este in stilul cat eyes, iar pentru asta vom folosi o baza de machiaj pe toata suprafata pleoapei, dupa care alegem un fard auriu stralucitor si il vom aplica in coltul intern al ochilor si pe zona superioara a pleoapelor. In continuare vom folosi un fard maro deschis cu reflexii aurii pe toata pleoapa mobila, urcand usor peste pliul pleoapei. Trasam conturul ochilor cu liner negru si aplicam genele false (de preferat sunt cele pe banda si mai lungi catre exterior), pentru un look dramatic. Folosim rimel cu efect de volum pe genele superioare, dar si pe cele inferioare.

Conturam buzele cu rosu aprins si le rujam cu un ruj rosu mat. Pometii completeaza intreg look-ul cu nuante calde de bej-maroniu”, a aratat Laura Crasuleac.

SMOKEY EYES

Laura

Pentru petrecerea de Revelion 2013, ea propune cititoarelor un make-up in nuante puternice – smokey eyes, explicand ca acesta este  cel mai popular stil de machiaj, datorita aerului rafinat pe care il confera, fiind optiunea ideala daca dorim sa fim remarcate in noaptea trecerii dintre ani.

Laura

Ca sa fim in pas cu moda, pentru acest tip de machiaj am ales culori puternice pentru ochi, dar si pentru buze. Puteti folosi insa si un ruj deschis la culoare. Pentru realizarea machiajului vom utiliza trei nuante de fard, dar si glitter cu reflexii metalice pentru un look cat mai sofisticat.

Incepem prin aplicarea cremei hidratante, apoi a unui primer pentru fata. Folosim un fond de ten cu acoperire medie, pe care il vom aplica cu un buretel umezit, pentru un aspect natural. Vom folosi o pudra compacta de data aceasta, pentru a obtine un aspect mat al tenului. Sprancenele sunt bine definite cu fard maro.

Aplicam primer pe toata pleoapa superioara si pe cea inferioara, apoi vom folosi o nuanta medie, de exemplu culoarea prunei,  pe care o aplicam difuz pe pleoapa inferioara, dar si pe cea superioara  deasupra pliului spre exterior, pentru a da o forma alungita ochilor. In unghiul intern se aplica o nuanta mai deschisa, la fel si in partea superioara a ochilor, sub sprancene. Fardul negru il aplicam in coltul exterior, dar si la baza genelor inferioare. Sa nu uitam de glitter care urmeaza a fi aplicat pe mijlocul pleoapei mobile. Trasam conturul cu eyeliner negru, mult spre exterior, pentru efectul ochilor alungiti. Urmeaza genele false aplicate fir cu fir, iar pentru a reda intensitate privirii vom folosi un creion negru pe conjunctiva.

Buzele sunt conturate cu visiniu si rujate cu doua nuante de ruj, unul mai inchis spre exterior de culoare visinie si celalalt pe mijlocul buzelor de culoare rosie pentru un plus de volum.

Completam machiajul cu iluminatorul ce va fi aplicat deasupra pometilor, iar blush-ul va fi intr-o nuanta calda”, a aratat Laura Crasuleac, care are si un mesaj pentru cititoare, la final de an: Sa fiti frumoase!”

305179_265151956859767_660693442_n

La randul sau, ANDREEA LUCAN, make-up artist la Makeup Studio Suceava, ne-a dezvaluit ca iarna este perioada sa preferata, deoarece femeile au curajul sa experimenteze, sa poarte machiaje extravagante, seducatoare.

Culorile pe care le folosesc in aceasta perioada sunt mai puternice, sidefate, stralucitoare. Optez pentru nuante metalice (auriu, argintiu), cenusiu, negru, nuante de rosu-visiniu, burgundy, violet regal. Pentru un machiaj reusit trebuie sa avem in vedere cateva detalii: ten ingrijit-hidratat, uniformizat cu un fond de ten cu acoperire buna, sprancenele corect pensate si conturate, o pereche de gene false si buna dispozitie”, sustine Andreea Lucan, care lanseaza si cateva sugestii de machiaj pentru petrecerea dintre ani:

Daca esti adepta unui machiaj simplu si totusi sofisticat, putem alege un machiaj natural, in nuante fine, usor sidefate de ivory, auriu, bej, maro, pometi sidefati,  iar o linie de tus dramatica si un ruj puternic rosu te va scoate din anonimat!

Pentru persoanele mai sofisticate, recomand un machiaj elegant, in tonuri de burgundy, cu putin glitter, subliniem ochii, atat pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara cu iubitul negru, pometii frumos conturati, iar buzele le punem in valoare cu o nuanta asemanatoarea cu cea a fardului.

Pentru persoanele puternice, extravagante, optez pentru faimosul smokey eyes, in nuante metalice, in care ochii sunt conturati cu mult negru, glitter, iar pometii sunt sculptati-sidefati. In functie de intensitatea ochilor putem opta pentru un ruj nude sau unul puternic. Garantat vei atrage toate privirile!

Apeleaza la specialisti pentru un look perfect, alege tipul de machiaj care se potriveste personalitatii tale! Asigura-te că vei arata senzational, ofera o importanta binemeritata acestor detalii care te vor ajuta sa te simti sigura, puternica, senzuala. Petrecere minunata!, transmite make-up artistul de la Makeup Studio Suceava.

Carmen

Nu in ultimul rand, make-up artistul sucevean CARMEN  SVEDUNEAC, a avut amabilitatea sa ne invete cateva trucuri legate de machiajul cu care ne afisam la petrecerea dintre ani:

Dacă printre cozonaci, maioneze, pregătit copiii pentru colindat şi alte îndatoriri casnice nu îţi mai rămâne timp să treci pe la salon, iată câteva idei pentru machiajul din noaptea cea mai lungă: Revelionul. În funcţie de personalitate, de ţinuta aleasă pentru acea seară, de trăsăturile pe care doreşti să le evidenţiezi, stilul adoptat poate fi unul natural, elegant sau seducător.

În cazul unei rochii cu paiete ori lurex, recomand un machiaj aproape de natural focusat pe buze care pot fi conturate în nuanţe de neon, corai, roşu oranj, roz magenta. Dacă ai buzele subţiri evită conturarea lor şi nuanţele închise (ele vor face ca buzele tale să pară şi mai subţiri). Sprancenele trebuie conturate cu un creion foarte bine ascuţit, maro închis pentru brunete (nicidecum negru care îţi va înăspri privirea) şi maro caramel pentru nuanţele de blond. Pentru un look natural folosiţi un fard perlat de culoarea untului pentru pleoape, uşor nuanţat în colţul exterior în nuanţe din gama de culori a rujului. Un eyeliner final prelungit la ochii migdalaţi vă va da o notă de eleganţă şi rafinament.

Dacă optaţi însă pentru un look elegant şi purtaţi o rochie neagră sau orice rochie uni, fără accesorii sau imprimeuri, vă puteţi permite să insistaţi mai mult asupra machiajului. Sezonul de iarnă vine cu sclipirea lui glacială. Glitterul însoţit de nuanţe metalice de auriu, argintiu, albastru cobalt, verde smarald ori vişină putredă aduc profunzime privirii. Puteţi aplica atât gliterul, cât şi fardul perlat pe o bază creată cu ajutorul unui fard negru mat. Pentru acest look optaţi pentru un ruj nude sau în nuanţe pastelate de piersică. Petrecere sclipitoare!, transmite Carmen Sveduneac.

Iată, aici, câteva idei care să vă inspire!

Asadar, indiferent pentru ce tip de machiaj vor opta doamnele si domnisoarele pentru a atrage toate privirile asupra lor in noaptea de Revelion, acesta trebuie sa tina cont de personalitate, de trasaturile fetei, dar si de tinuta aleasa. Mai presus de orice insa, machiajul trebuie purtat cu ATITUDINE!

NewsBucovina.ro va ureaza sa radiati de sarbatori si sa va simtiti frumoase si increzatoare in noaptea dintre ani!


Intră acum și în grupul de