„Să ne amintim… de Crăciun”


Intră acum și în grupul de

Colindele sunt considerate sfinte, pentru că vestesc Naşterea Domnului. Din vremuri vechi, colindele, datinile şi obiceiurile noastre de Crăciun i-au adunat pe oameni laolaltă, creând un sentiment de fraternitate, de bucurie, de armonie, atât în familie, cât şi în afara ei.

Cei care au ales să participe la Concertul de colinde „Să ne amintim… de Crăciun”  au sărbătorit cu colinde tradiţionale, transmise de mesageri îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale.

Concertul extraordinar de colinde și obiceiuri de iarnă „Să ne amintim… de Crăciun”  a fost organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Federația Patronală IMM Suceava, Asociația Cultural-Educativă „Arcanul” și Asociația Culturală „Vatra Satului şi s-a desfăşurat în sala Auditorium „Joseph Schmidt” . Coordonator al acestui eveniment cultural a fost d-l Sorin Pohoaţă , iar directorul artistic , renumitul Călin Brăteanu.

 Pe scena Auditoriumului au evoluat Ansamblul Studențesc „Arcanul” ,coordonator dr. ing. Sorin Pohoaţă şi coregraf Ioan Ilie Nemţoi  și invitații săi: Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuți, coordonat de prof. Petru Șoiman, Corala „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, condus de prof. Ovidiu Foca, Grupul vocal „Flori de pe Dorna” din Poiana Stampei, condus de prof. Dorina Paicu, și Grupul „Moștenitorii Broștenilor” din Broșteni, condus de Dănuț Andronic. Colindele interpretate au reuşit să-i facă pe oameni să vibreze împreună, să se înalţe sufleteşte, în prag de Crăciun.

Concertul a fost prezentat de îndrăgiţii interpreţi de muzică populară  Manuela Pohoaţă și Călin Brăteanu care, în cadrul manifestării au acordat plachete „Meritul cultural” unor personalităţi sucevene, adevărate izvoare de spiritualitate, în semn de recunoaștere și prețuire a activității culturale de excepție: Tatiana Vlad Guga, Victoria Ostaficiuc, Lucia Condrea, Filon Lucau, Gheorghe Dolinski, Valeriu Sandovici si Mihai Deliu.

prof.inv.primar

SESERMAN LIDIA LOREDANA

sa ne amintim de craciun (2)

sa ne amintim de craciun

sa ne amintim de craciun (1)


Intră acum și în grupul de