Autovehicul utilitar 8×8 pentru interventii in zone dificile primit de ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Un vehicul utilitar de teren amfibiu destinat intervenţiilor în zone greu accesibile cum ar fi drumurile înzăpezite, în vederea evacuării victimelor, cu acordarea primului ajutor medical calificat pe timpul deplasării a fost primit de ISU Suceava şi va fi folosit în această iarnă.

  ISU pompieri paramedic interventie

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Ion Burlui, care a participat la prezentarea acestui nou vehicul utilitar din dotarea ISU Suceava a declarat că în prezent, în România mai sunt 16 şenilate.

„Opt au fost luate prin Fundaţia pentru SMURD care au fost împărţite în mai multe unităţi şi vă spun, nu din motive de patriotism local, am gândit în felul acesta ca o autoşenilată să o redirecţionez, pentru acest sezon de iarnă. Am luat-o din zona de sud a ţării unde de altfel,erau trei judeţe limitrofe care fiecare avea câte o autoşenilată”, a spus Burlui.

El a precizat că a luat această decizie ştiind că în această zonă iarna este adevărată, ştiind că este teren accidentat.

„Am zis că este oportun, la solicitarea judeţului, să redirecţionăm această şenilată”, a spus Burlui.

El a menţionat că în actuala conjunctură, mobilitatea acestor utilaje este foarte mare, pentru că avem inclusiv posibilitatea ca acestea să fie mişcate în teren , chiar şi cu elicopterul.

Pompieri ISU Suceava

„Avem o colaborare foarte bună cu Inspectoratul General de Aviaţie, iar elicopterele mari pot ridica autoşenilata şi o pot duce indiferent unde în teren. Acest utilaj poate să se deplaseze indiferent de teren sau de pantă, nu la 90 de grade,  merge pe mlaştină, pe apă, deci se comportă, inclusiv, ca un transportor amfibiu şi este benefic. M-a bucurat faptul ca administraţia locală s-a gândit ca anul 2014 să vină cu un plus de dotare la ISU, pentru că aşa cum spuneam, o investiţie mai bună pentru cetăţean, decât a dota Inspectoratul, nu văd, pentru că noi, cu dotarea pe care o avem, putem să scurtăm timpul de intervenţie, putem fi mai prezenţi, mai specializaţi, atunci când cetăţeanul are nevoie de noi şi, în felul acesta, într-adevăr să ne simţim utilitatea”, a declarat Ion Burlui.

La rândul său, comandantul ISU Suceava, colonel Dan Hoffman, a declarat că această autoşenilată este benefică pentru judeţul Suceava întrucât, statistic, acţiunile de intervenţie desfăşurate în ultima perioadă, impuneau ca instituţia să fie dotată cu un astfel de utilaj pentru misiunile pe care le pompierii suceveni le îndeplinesc.

„Autoşenilata va rămâne în dotarea ISU Suceava până la primăvară  urmând ca, în funcţie de condiţiile meteorologice, dacă situaţia o va impune, vehiculul să rămână atât timp cât va fi nevoie”, a spus Hoffman.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu a declarat că dotarea ISU Suceava este în prezent una corespunzătoare şi vine în sprijinul şi salvarea vieţilor cetăţenilor judeţului Suceava.

“Cred că în acest moment, o ambulanţă tip C care a fost operaţionalizată în cursul anului 2013, autoşenilata, celelalte dotări, autoturismul Duster care a fost asigurat de Consiliul Judeţean Suceava, celelalte echipamente care au fost achiziţionate în anul 2013, nu pot decât să vină, alături de aceşti oameni minunaţi, care au o pregătire corespunzătoare, pentru că a salva vieţi, a salva bunuri, putem să o facem într-un singur mod, în modul în care avem o echipare corespunzătoare, avem oameni pregătiţi profesional şi noi, la nivelul coordonare şi conducere a situaţiilor de urgenţă, să avem o foarte bună colaborare”, a spus prefectul de Suceava.

autosenilata

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că prin dotarea care s-a asigurat de la nivel central şi judeţean se mai pune „o piatră de temelie” la ISU Suceava.

El a spus că pentru ISU Suceava s-a reuşit  achiziţionarea unui echipament complet pentru intervenţii pe apă, dar şi câteva echipamente specializate pentru asistenţă medicală, iar pentru 2014 se doreşte întregirea dotării ISU cu o maşină specializată pentru lucrul la înălţime şi cu încă o autoşenilată şi cinci autofreze care vor interveni pe timp de iarnă.

 

 


Intră acum și în grupul de