Prefectul de Suceava a dispus igienizarea zonei in care s-au gasit copite de cal in albia raului Siret


Intră acum și în grupul de

La Primăria comunei Fîntînele sa întrunit, vineri, în şedinţă de urgenţă Grupul de suport tehnic pe probleme de mediu a Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă.  Şedinţa a fost convocată de prefectul judeţului Suceava  Florin Sinescu pentru gestionarea situaţiei apărute în albia râului Siret unde au fost semnalate resturi de cabaline.

Sinescu cai

Inainte de deplasarea în teren s-a facut rapid o trecere în revistă a măsurilor dispuse de către autorităţile care au atribuţii în această problematică în vederea corelării activităţii şi a stabilirii deciziilor necesare.

După identificarea exactă a perimetrului s-a stabilit ca măsură imediată evacuarea din albie, chiar în cursul zilei de astăzi a resturilor şi transportarea către o firmă specializată pentru incinerare.

Deoarece accesul în acea zonă a albiei este foarte dificil, malul fiind instabil şi având o înălţime de aproximativ 3 metri, s-a dispus deplasarea la faţa locului şi a echipei de scafandri cu o barcă pneumatică de la ISU Suceava, care să vină în ajutorul Comitetului Local  pentru situaţii de urgenţă.

“Prima măsură care trebuie să fie luată e cea de igenizare a zonei după care desigur urmează partea de cercetare, sursa acestor resturi de cabaline va fi identificată pe baza cercetării penale” a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de