Prefectul de Suceava a dispus igienizarea zonei in care s-au gasit copite de cal in albia raului Siret

La Primăria comunei Fîntînele sa întrunit, vineri, în şedinţă de urgenţă Grupul de suport tehnic pe probleme de mediu a Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă.  Şedinţa a fost convocată de prefectul judeţului Suceava  Florin Sinescu pentru gestionarea situaţiei apărute în albia râului Siret unde au fost semnalate resturi de cabaline.

Sinescu cai

Inainte de deplasarea în teren s-a facut rapid o trecere în revistă a măsurilor dispuse de către autorităţile care au atribuţii în această problematică în vederea corelării activităţii şi a stabilirii deciziilor necesare.

După identificarea exactă a perimetrului s-a stabilit ca măsură imediată evacuarea din albie, chiar în cursul zilei de astăzi a resturilor şi transportarea către o firmă specializată pentru incinerare.

Deoarece accesul în acea zonă a albiei este foarte dificil, malul fiind instabil şi având o înălţime de aproximativ 3 metri, s-a dispus deplasarea la faţa locului şi a echipei de scafandri cu o barcă pneumatică de la ISU Suceava, care să vină în ajutorul Comitetului Local  pentru situaţii de urgenţă.

“Prima măsură care trebuie să fie luată e cea de igenizare a zonei după care desigur urmează partea de cercetare, sursa acestor resturi de cabaline va fi identificată pe baza cercetării penale” a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.